KURSUTBUDET I HELHET – Sänd intresseanmälan till det du önskar!

Just nu: Många kurser för dig med ny UNG HUND – LITEN SLYNGEL. Vi tränar på det viktigaste: Gå fint i Koppel, Hantera möten, komma på Inkallning. Självklart ska det vara superroligt också!

När du vill boka KURS eller se det som är på gång: Öppna BOKA KURS

Du kan boka alla kurser även om datum inte är satt, vi startar med 2-3 bokade – datumlista sänds ut att välja ur.

Står datum FRAMFÖR kursnamnet: På gång att fyllas/stängs snart vi håller just på att bestämma datum med alla anmälda. Boka snarast om du vill med! Därefter kan ny kurs bokas (utan datum före) så blir det ny kursstart!

OBS! Anmäl intresse till önskad kurs & tider som passar dig i ett mail så lägger vi en start som passar!

Se INSTRUKTIONSFILMEN till AKTIVERINGSBANAN HÄR  (Inledningsfilmerna utan lösenord det finner du på tavlan vid incheckningen banan).

NYTT JUST NU:

* Pensionärskurser dagtid: Nästan alla kursupplägg kan göras dagtid för pensionärer & ca 200 – 400:- i rabatt ges (beroende på hur lång kursen är).

ONLINE KURSER: Under början av 2022 kommer ett par kurser ”Online” läggas upp och det kommer utökas efter hand. Där får du som har svårt att ta dig till Kungsängen att få kurs i form av foreläsning & filmer  och få personlig feedback på det du filmar när ni tränar. Alla moment och träning visas i filmform! Håll utkik!

Om du är intresserad av specifik kurs/vill ha råd om vilken kurs som passar just er:

Hör av dig med namn, mail & tel nr, hundens namn, ras & ålder samt vad du önskar få ut av kursen! Berätta vad ni gjort tidigare, vad du har för mål och om ni har några problem/svårigheter. Sedan kan jag höra av mig med förslag på vad som passar er och är på gång just nu! Du bestämmer så klart när du fått förslaget!

KURSUTBUD

Nedan finner du beskrivning av de flesta typer av kurser som jag håller, men det tillkommer ämnen hela iden. Jag går själv nya kurser regelbundet och utvecklar nytt kursprogram. Om du inte hittar den kurs du finner tilltalande på kursprogrammet just nu, betyder det inte att kursen inta kan erbjudas, utan att den inte är upplagd just för tillfället. Fråga bara så kanske den kan läggas upp. Om du och dina kompisar vill ha en egen kurs kan ni höra av er och komma med förslag på ämne och tider. Jag kan också komma till er för att hålla kurs om ni har en bra plats som fungerar (milersättning, inkvartering & måltider tillkommer).

Försäkra dig om att den Instruktör du anlitar har utbildning och erfarenhet på området: Läs om Mary Wrights utbildningar & pedagogik när du tittar på kurserna inför bokning. Det är väldigt bra om du gjort det innan du bokar kursen!

PRISER
Ungefärliga priser: Alla kurser inkl fika & bullar, hundhall att träna i för att slippa dåligt väder & en instruktör för max 6 deltagare. Alltid tillgång till Instruktions FILMER & STORA FILMEN för AKTIVERINGSBANAN med 20-35 stationer. Träning på Belysta Aktiveringsbanan ingår GRATIS för kursdelagare timmen innan kurs!

Kvällskurser över 6 tillfällen på 2-2.5 timmar (en teorikväll) 12-14 timmar: 2.600 – 3.200:-

Helgkurser 2 dagar med ca 6 timmars undervisning /dag inkl lunch: ca 2.800 – 3.900:-

Kurs en dag 6 timmar exkl lunch: 1.500- 2.200:-

Kurs över 8 helgdagar, 3 timmar per tillfälle: 4.900 – 6.500:-

Kvällskurs 6 x 2 timmar +  2 timmars teorikväll: 2.600 – 3.200:-

Kvällskurs 3 gånger a 2 timmar + teorikväll: Ca 1.400- 2.200:-

Privat undervisning per timme: 600:-, 2 gånger 1.5 timme 1.500:-

Teori 3 kvällar a 1.5 timme: 900:-

Privat undervisning paketpris: boka 5 timmar på en gång: 2.900:

För privata kurser och föreläsningar: Pris per dag (ca 6 timmars föreläsning/undervisning) 6.000:- inkl moms. Milersättning, mat och logi tillkommer liksom moms.

Om kursen du söker/vill gå, inte ligger upplagd sänd intresseanmälan så fixar vi det!

Kurser med inhyrda/externa Instruktörer: Pris varierar då det kan vara nödvändigt att inkludera milersättning, inkvartering och måltider. Ett ca pris för en helgkurs (2 dagar) med 6 deltagare är ca 3.200:-/person.

TEORI: En fri teorikväll ingår där ”Klickerträningens grunder” gås igenom före kursstart. Det blir en vardagkväll 2 timmar (18.00-20.00). Möjliga kvällar för teorikvällen bekräftas närmare kursstart. 

Skriftligt material & Videos
Som kursdeltagare får du: bra texter och beskrivningar om hur du jobbar med de olika uppgifterna mellan kurstillfällena. Du får i regel också en ”Grundfärdighetslista” för just den kurs du går där du kan bocka för det du börjat på, kommit igång med och satt kommando på. Det hjälper dig att hålla reda på hur allt går till och ger säkert motivation att träna. Under kursen får du också tillgång till 10-15 videos/demonstrationer över det vi jobbar med.

Alla som går på kurs hos mig får träna gratis på vår stora, belysta AKTIVERINGSBANA med 30 aktuella träningsstationer timmen innan kursenen (för övriga tider swisha 50:-)!

INSTRUKTIONSFILM till banan lösenord när du bokat kursen!

KURSER

 

* Köpa valp kurs: Går du och drömmer om en ny familjemedlem? Ett beslut kan knappast bli viktigare och här kan du få det stöd och den hjälp du behöver för att lyckas välja rätt och förbereda dig på bästa sätt.

Tillsammans går vi igenom vilka raser som passar bäst för olika ändamål och vilka som helt enkelt inte passar så bra för vissa ägare. Att välja fel ras eller få en hund med dåliga gener och sjukdomar kan bli både dyrt och tråkigt, vilken i viss mån kan undvikas om man planerar sitt val av ras & uppfödare och får lite hjälp att sätta sig in i vad man kan förvänta sig av sitt hundägare när den gulliga och lite hysteriska valptiden är över och vardagen inträffar.

Vi tittar lite på allt som är bra att tänka på innan valet görs.

Vad man kan träna på och vad man kan tävla med hunden i för olika grenar.

Vi går igenom allt som har med hälsa och goda anlag att göra, för att du ska vara så säker som möjligt på att den hund du väljer ska komma att bli en frisk hund och förhoppningsvis kunna leva ett gott långt liv med dig.

Genom att gå den här kursen blir du väl förberedd på vad det kommer att innebära att bli med hund, hur första valpåret kommer att te sig och vad valpen behöver av dig för att må bra.

Vi träffas 3 kvällar och går igenom det viktigaste, samtalar, tittar på lite träning och undersöker vad som är typisk för just de raser som är på intresselistan. Det ges också tillfälle att vara med som åskådare på något kurstillfälle på mina kurser.

Du får också tillgång till lite bra videos att se över med Er som ska få hem valpen så att alla kan göra likadant.

Ni får också en väldigt bra lista över VALPENS HUSREGLER så att ni kan skapa bra rutiner (hållfasta) direkt. En bra grund helt enkelt!

* Valpkurs: Ge din valp en bra start i livet! På valpkursen lär du dig att träna de viktigaste färdigheterna som en bra familjehund behöver till vardags. Vi jobbar bland annat med inkallning, gå fint i koppel, kontakt, sitt, hälsa fint och att vänta på ”varsågod”. Du kommer också att lära dig hur du miljötränar valpen (mycket viktigt från 8 till 16 veckor), lär den vara ensam stegvis längre, aktivering och hantera möten. Social träning med andra valpar är också en viktig del i kursen.

– Det vikigaste med valpkursen är emellertid inte vad valpen lär sig utan vad DU lär dig. Vårt mål är att du ska lära dig principerna för effektiv hundträning och att ha hund som gör att du kan tackla de nya utmaningarna med dyker upp efter hand med din egen hund efter kursen. En valpkurs av det här slaget hjälper dig att komma rätt i era vanor direkt från början och är den bästa investeringen du kan göra i ditt hundägande.

Vi använder oss ofta av en metod som kallas ”klickerträning” på våra kurser. Men det går lika bra att inte ha en klicker om man föredrar det. Vi utgår ändå från ”klickertänket”: – Gör det lätt för hunden att göra rätt och svårt att göra fel. Vi lägger fokus på det vi vill att hunden ska göra och ser till att det lönar sig mycket. Vi ser till att möjlighet att göra tokiga saker inte ges.

När man börjar att lägga upp den här träningen direkt som valp så får man ofta väldigt bra resultat. Klickerträningen gör din valp till en ”inlärningsmaskin” som älskar att träna och lära sig nya saker. Det har du glädje av resten av hundens liv. Valpkursen sträcker sig över 8 veckor och är öppen för hundar av alla raser från 2-8 mån.

Alla som går valpkursen får komma på en uppskattad uppföljning ca 6 månader senare: då vi tränar i skogen lite (spår & sök). Då får du chans att ställa frågor och få hjälp om någon ovana dykt upp.

* Ettårig valp- unghundskurs – lägg en utmärkt grund under första året! 

Längre kurs med många fördelar att få hjälp med det som dyker upp såväl som att bygga bra vanor under hela första året! Hjälp, verktyg att jobba med och regelbundna träffar ger en bra start i livet! Vi jobbar bland annat med inkallning, få fint i koppel, kontakt, sitt, hälsa fint och att vänta på ”varsågod”. Kursen passar utmärkt för familjehunden, blivande tävlingshund eller jakthundar som redan här för börja med bra jaktrelaterad lek, stadga, stopp och inkallning.

Just denna kurs pågår över en längre tid och ger betydligt längre och mer fulländad backupp med möjligheter att få hjälp med träningen under hela första året.

Det är inte ovanligt att hundägare kommer tillbaka just vid 10 månader – ett år och vill ha hjälp att fixa tokigheter som utvecklats. Detta förebygger vi under året då vi har uppsikt över när det börjar komma och bygger upp mer starka, bra & bestående sidor hos valpen och i er relation.

Vi använder vi oss av en metod som kallas ”klickerträning” på alla våra kurser. Men det behöver inte betyda att vi använder klickern hela tiden. Det viktiga är mjuk, belöningsbaserad träning där hunden tjänar på att göra det du vill.

Om valpen gör lite vad du vill – får den lite av vad den vill – bygger riktigt fin relation där du blir det värdefullaste & viktigaste i din hunds liv – en samarbetspartner! En rolig och effektiv träningsmetod som gör din valp till en ”inlärningsmaskin” som älskar att träna och lära sig nya saker. Det har du glädje av resten av hundens liv.

 

* Lek & Belöningsutveckling: Några av de viktigaste grunderna inom mjuk, belöningsbaserad träning är bra timing och att sätta bra kriterier (vad hunden ska göra för att vi ska belöna den), men det kommer vi jobba med på flera av de andra kurserna.

Den här kursen ska vi främst ägna åt något av det viktigaste och mest grundläggande, nämligen BELÖNINGAR, att utveckla och kunna erbjuda hunden belöningar som den verkligen vill jobba för.

Kursen lämpar sig för dig som vill komma igång med bra träning och kanske redan anmält dig till en eller flera av mina kurser under året. Det kan vara värt att investera i den här dagen, just för att du sedan ska kunna få snabbare resultat på de kurser du tar del av. Vi kommer att använda det din hund verkligen gillar, för att ”lyfta” upp fler belöningar till samma nivå. Vi låter glädjen och den positiva känslan från den bästa belöningen ”spilla över” på andra belöningar. På så sätt kan du ha många olika belöningar på din repertoar. Några blir mer lämpade för lugna och stillsamma övningar medan andra blir mer lämpade att använda när du vill få fram fart och ha hunden i en hög sinnesstämning och aktivitetsnivå.

Målsättningen är att du efter den här dagen ska ha många olika belöningar som din hund verkligen gillar och att du lärt dig vilken belöning som passar bäst för olika sammanhang och träningsmoment. Slutligen får du med dig uppgifter att träna på för att få hunden ändå mer ”taggad” på det du har att erbjuda så att du kan variera och göra din träning överraskande och rolig.

Det kommer ge dig mycket fördelar när du går fler kurser och tränar vidare med din hund! Den här dagen ska vi leka, släppa loss och ha väldigt kul med våra hundar.

 

* Lek, Lydnad, start & stopp: En av mina klassiska och mycket uppskattade kurser. Vi leker fram lydnaden på ett roligt och kreativt sätt. Utifrån det får hunden lära sig tydliga gränser för hög aktiv nivå och lugn och kontrollerad stadga där den får vara stilla.

Vi lär hunden tydlig skillnad på ”PÅ” (full fart, träning & lek), eller ”AV” (passivitet, vila & avkoppling). En väldigt bra grund för alla hundar att bemästra! Hunden lär sig självkontroll/impulskontroll och att göra rätt val utifrån vad som är trevligt och lönar sig för den

För att hunden skall trivas med oss, måste vi erbjuda den rolig och kreativ samvaro och träning och inte bara vara en glädjedödare som sätter på koppel och sätta stopp för det roliga. Vi utvecklar leken på ett kreativt och roligt sätt och ser till att bli den bästa och roligaste personen i hundens liv.
OBS! Kursen kombineras med fördel med INKALLNINGSKURSEN i vår som bygger på att du skall kunna ha hunden lös och kunna kalla på den och den kommer!

Elever & hundar som går båda dessa kurser garanteras gott resultat, de som tränar och gör läxan mellan kurstillfällena i vår, garanteras mycket gott resultat och väldigt mycket rolig träning med hunden! Tanken är att du och din hund ska bli riktigt skickliga på detta & du ska få riktigt bra struktur i träningen!

 

 

* Unghundskurs: En rolig och stimulerande kurs för dig som gått valpkurs och nu vill komma vidare med något kul som kan hjälpa dig och hunden att komma vidare med ert arbete tillsammans. Självklart jobbar vi vidare med lydnaden enligt samma metod: Vi belönar hunden för det vi tycker om och när vi får flyt på det, sätter vi kommando på det. Vi tar upp inkallningen som ett av huvudämnen på kursen, men även att fortsätta att utveckla riktigt bra belöningsformer och att använda dem på rätt sätt för att få ut det mesta av träningen. Du får möjlighet att utveckla din träningsteknik vidare: Bra timing, dynamiska kriterier, bra belöningar och även att bygga hållbara kedjor och delmoment. Vi fortsätter att observera ev problem som kan visa sig hos den unga hunden och bygger upp den som individ med god självkänsla i möten och träning på olika platser. En rolig kurs för dig och din unga hund, oavsett vad Ni sedan vill göra!

 

* Hantera möten: Kursen passar dig som upplever problem när du och din hund möter människor eller hundar på promenaden eller i vardagen. Den kanske hoppar, drar, gör utfall eller blir rädd. Vi jobbar individuellt med varje hund i omgångar och därför har vi bara max 3-4 hundar på kursen. Det ger god tid att arbeta med varje ekipage och anpassa träningen respektive hunds behov.

Du får konkret hjälp med hur du kan träna vidare på egen hand efter kursens slut för att bibehålla ett bättre beteende och förebygga att besvärliga vanor återkommer.

 

* Kom igång med KLICKERTRÄNING: En rolig och inspirationsrik startkurs för dig som är nyfiken på klickerträning. Det spelar ingen roll vilken ras du har, hur gammal din hund är (eller du). Ni behöver inte ha någon förkunskap eller erfarenhet! Huvudsaken är att du vill ha roligt med din hund och hitta ett bra sätt att lära dig själv och hunden att träna tillsammans. Precis som på alla våra kurser jobbar vi enbart med att belöna de beteenden vi vill ha mer av och lär hunden att bjuda frivilligt på dem. Sedan sätter vi på kommandot (när hunden kan det flytande). Vi förändrar beteenden som resultat av positiv erfarenhet. Kanske blir det här den första av många Klicker- inspirerade kurser här i Hundsporthallen! Det är min förhoppning! Välkommen att komma igång med detta fantastiska sätt att träna hund! I regel ligger den här kursen på 6 kvällar och 1.5 timme per tillfälle + en 2 timmars teorikväll som inledning.

 

* Vardagslydnad med Klickerträning:

Har du någonsin hört: -”det går inte att lära gamla hundar att sitta”? Ingenting kan vara mer fel! Med rätt träning kan hunden lära sig nya saker hela livet! På den här kursen lär du dig att träna de viktigaste färdigheterna en bra familjehund behöver till vardags. Vi jobbar bland annat med inkallning, gå fint i koppel, kontakt, sitt, hälsa fint och att vänta på ”varsågod”. Du kommer också att lära dig om miljöträning och aktivering. Det bidrar till att både du och hunden känner er trygga i möten med andra hundar och du kan bättre belöna hunden på ett sätt den tycker mycket om.

Det i sin tur leder till att du blir roligare att vara med och komma till och stärker Er relation. Social träning med andra hundar är också en viktig del av kursen. Det vikigaste med kursen är vad du lär dig. Vårt mål är att du ska lära dig principerna för effektiv hundträning som gör att du kan tackla de nya utmaningarna med din egen hund efter kursen.

Klickerträningen är en otroligt effektiv och rolig träningsmetod. När man börjar att klickerträna hunden när den är ung så får man ofta väldigt bra resultat. Klickerträningen gör din hund till en ”inlärningsmaskin” som älskar att träna och lära sig nya saker. Det har du glädje av resten av hundens liv.

Kursen är öppen för alla raser- oavsett ålder! Viktigast är att du som hundägare bestämt dig för att fokusera på det positiva hunden gör och vill träna på att få mer av det i stället för att vilja bestraffa hunden när den gör det du inte vill. Med mer bra beteenden kommer det andra att successivt bli mindre förekommande. Det som absolut inte får ske förhindrar vi genom hjälpmedel som t ex en lång lina, skiljeväggar, att träna nya saker i lätta miljöer och ha extra gott godis när det är svårt.

 

* Prova på att träna din hund – för dig som aldrig gått på en kurs! Detta är kursen för nybörjare som självklart älskar sin hund, men kanske skulle vilja få lite ordning på vardagen, eller bara lära sig att ha lite mer roligt och mindre av det ni inte vill ha i er relation & er vardag!

Om din hund brukar dra i kopplet för att komma från dig till något roligare, tänk om vi kan få den att vända om och ha den stora förväntan på dig i stället!

Oavsett om din hund är van att vistas nära andra hundar eller ej skall vi säkert kunna få till lite bra träning (både rolig & nyttig). Du får läxa med hem att träna på. – Uppgifter som garanterat ger resultat, speciellt om ni tränar

Vi jobbar med att utveckla lite roliga belöningar. Självklart blir det träning på att gå bra i kopplet. Vi provar på lite av det vi kallar inkallningsträning. Jag tror faktiskt att ni kommer ha så trevligt på kursen att ni vill träna vidare & träffa fler nya vänner (hundar & ägare). 

 

* Familjen & Hunden

Denna kurs är ämnad att ena hela familjen i ett bra och effektivt sätt att träna & relatera till hunden så att den får lätt att förstå vad som gäller och bli trygg!

Jag lägger vikt på pedagogik lämpad för alla åldrar! Upp till 5 deltagare/familj kan vara med, en person tränar hunden varje tillfälle och övriga tittar på och lär.

Vardagsträning, följsamhet, fotgående, inkallning, belöningsutveckling & ha roligt tillsammans! Allt som gör att Er hund väljer Er frivilligt och börjar få en förväntan om allt kul ni ska göra ihop.

I stället för att dra från er vill vi bygga upp hundens intresse att vara med alla i familjen. Därför jobbar vi med flera lekar & övningar där alla kan vara delaktiga och bli värdefulla i hundens ögon

Målet är att alla i familjen ska bli viktiga för hunden och kunna erbjuda samma roliga lek & träning samt stå för samma husregler. Allt blir mycket tydligare och lättare på detta vis!

 

* Dogparkour kurs: En ny rolig sport som bygger hundens & din kreativitet. Något ni kan göra på många olika platser, men vår nya Aktiveringsbana är fantastiskt bra för just detta! Det ger hunden rolig aktivering och du blir mycket roligare för din hund. Det handlar om att träna hunden att göra många olika beteenden som inte alls liknar något ni gjort tidigare. Det främjar balans, kroppskontroll, fysisk uppbyggnad och stimulans. Detta kan ni sedan ta med er ut i vardagen för att förgylla era stunder i naturen med!

 

 *Förberedelse för Agility: Ett väldigt bra sätt att börja men även för dig som vill hyra hallen och testa utrusningen är detta bra att få hjälp med först för att undvika skador.

Det tar lite tid att lära hunden hur den ska ta sig an hindren, att vara i balans, bygga självkänslan, att göra det med självförtroende. Allt detta ska ge hunden en bra start och förutsättningar att få lära sig rätt metod för att tycka om det, ha roligt, undvika skador och förhoppningsvis bygga en perfekt grund för att kunna bli riktigt duktig. Det ska gå fort i Agility, men det är viktigt att det blir rätt och stabilt först. Detta är väldigt roligt då mycket följsamhet byggs upp, men också modet att stegvis klara av teknik och utmaningar.

Stadga, explosivitet, följsamhet, targets, rätt lekteknik och belöningar, bakdelskontroll, studshopp, tunnlar, början till slalom är lite av det som ingår.

Efter denna kurs är det dags för Agility för Nybörjare.

 

* Agility för Nybörjare (med gästande Agility instruktör)

Förkunskap: Du bör helst ha gått en Förberedelse Agilitykurs eller gått en eller ett par kurser hos oss (där ni fått jobba med kroppskontroll, targets/plattforn, stadga & explosivitet och forma fram följsamhet och lek/dragkamp).  

Syftet med kursen är att bygga upp ett fint teamwork (du och din hund) på banan!

Innehåll:  Belöningar, Impulskontroll för säkra starter, Hoppteknik, Följsamhets övningar, Skapa hindersug, Lätta handlingsövningar, Förberedande övningar för kontaktfält, Balans & bakdelskontroll, Regler vid tävling, Genomgång av alla hinder i hoppklass.

Agility är en rolig och fartfylld sport som handlar om att på kortast möjliga tid och utan fel eller vägringar ta sig igenom en hinderbana. Vi jobbar med att skapa en bra kontakt och samarbete med din hund, ni ska ha roligt tillsammans. Träningen handlar här om att balansera explosivitet, fart och precision. Du kommer att få lära dig hur man lär in de olika agilityhindren och  handling (hur du styr hunden runt på banan).

Vi går igenom olika typer av belöningar, upp- respektive nedvärmning och varför det är viktigt, stanna kvar i starten, framåtsändande/självständighet.

 

 

Agility komma vidare: (med gästande Agility instruktör)

Har du gått 1-2 kurser och i vart fall gått igenom/kommit igång med alla hinder, då är det här kursen som tar dig vidare! Vi kör minst en sådan tävling i Hundsporthallen i varje vinter!

Förkunskap: Gått nybörjarkurs eller hunden tar alla hopphinder.

Mål: kunna tävla i agilityklass 1
Denna kurs har fokus på kontakthinder och utveckla ert samarbete på agilitybanan.

Innehåll: Hoppteknik, Framförbyte, Bakombyte, Framåt driv, Kontaktfälts träning

För dig som vill komma vidare med agility är detta den perfekta kursen!

Vidare kommer vi ha gästande instruktörer som håller kurser för att du ska komma vidare i utvecklingen!

 

 

 

FÅGELHUNDSKURSER

*Fågelhundskurser: För dig som vill komma igång med eller putsa till grunderna och bättre stadga,  bra jaktfot, inkallning, stoppsignal, närsök & början på apportering, erbjuds denna första kurs. Vi jobbar med dessa viktiga grunder. Kursen passar mycket bra även om du inte ska jaga med din hund! Bra stadga, fot, inkallning, stopp och apportering är det alltid bra att ha (och trevligt).

Självklart passar kursen bra för dig som vill ha bra grunder för jakten.

Men även den som INTE vill att hunden ska jaga har nytta av detta. Och apportering är inte dumt det heller, om du t ex vill satsa på tävlingslydnad i stället.

Vill du inte att din hund ska jaga, föreslår jag även Inkallningskursen som är väldigt bra!!
Vi jobbar mycket positivt och tar fram roliga och kreativa belöningsformer som gör arbetet tilltalande och roligt för dig och hunden. Kursen passar alla hundar och speciellt Spaniels, Stående hund & retrievers & andra raser!

Instruktör Mary Wright startar med egna Jaktcockrar i öppen jaktklass. Tränar med belönings-baserad metod med klickertänk.

* Förberedelse för jaktprov: En kurs som passar dig med retriever, spaniel & stående hund. Ett par olika längder & nivåer 6, 8 16 tillfällen på 2 timmar.

* Fortsättningskurs på denna start 2 gånger/år: Jobba vidare med stadga och apportering, markering, linjetag och apportering, stoppsignal & mer närsök i svårare varianter för att grunda och få en noggrann hund.

* Klippkortskurs för fågelhundar vi ses 16 tillfällen (2 timmar). Alla får 16 gånger på tider som passar. Vi tränar mot jakt & prov. Mycket resultatgivande och uppskattad kurs där alla får hjälp på sin nivå!

 

 

* Apport special: Lär in gripa, hålla, bära, plocka upp, komma in med (i fart) och sitta med föremål i mun utan tugg och glapp. Ett roligt och glädjefullt sätt att lära in detta, men framför allt ett mycket pålitligt sätt. Vi jobbar med frivilligt beteende och bjudande rakt igenom alla moment.

Hunden lär sig att göra det som vi vill ha det innan vi sätter på kommandot. Därmed har vi aldrig använt kommandot när hunden har lärt in det och det gått tokigt. När det är riktigt bra och kvalitetssäkrat (vi ser till att det fungerar med alla typer av störning) sätter vi på kommando. Det blir ”Felfritt inlärande” och mycket säkert. Vi har inga misslyckande i samband med kommandot, inga tugg, glapp, tapp mm i inlärningshistoriken (som ofta dyker upp här och var annars).
En prova på, få hjälp och inspiration samt genomgång av dessa grunder. Kursen passar dig som vill detta för ditt tävlingslydnadsmoment, eller komma och få hjälp att reparera om det blivit tokigt. Den passar också perfekt för dig som vill träna din fågelhund till bra grunder rakt igenom. Ett komplement till din fågeljaktskurs hos mig där vi också lägger krut på de andra sakerna som jakthunden ska kunna. Alltså mer fokus bara på apporteringen som är ett så stort och viktigt ämne.

 

* Inkallningskurs: Det som gör träningen unik och effektiv: Ge hunden ett liv i frihet med förtroende! Detta är förmodligen den allra mest uppskattade av alla mina kurser, tränar du så garanteras gott resultat!

Träningen bygger mycket på att vi stegvis arrangerar störningsmoment som hunden klarar av att välja bort till förmån för matte/husses uppmärksamhet/träning. Efter hand blir det svårare och svårare utmaningar, men det blir lättare och lättare för hunden att välja rätt då den förstärkts/belönats så många gånger tidigare för rätt val/att ha gjort rätt.

Alltså: Först lär vi hunden att springa mellan oss frivilligt. Det är mycket lätta störningar i början, men svårt för hunden som inte varit med om det tidigare. Vi hjälper hunden att välja rätt från början, bla genom att arrangera miljön. Efter hand blir störningarna (som varieras mycket och skräddarsytt efter varje hunds behov) svårare och svårare, men hundens val blir lättare och lättare då den lärt sig att välja bort störningen många gånger vid detta lag och i stället vet att mattes/husses godis alltid är godast och lek alltid roligast.

Mycket förstärkning för rätt val alltså. Hur långt man kommer beror på hur mycket man tränar så klart. Men ”verktygen” att jobba vidare med detta själv eller med sina kompisar levereras till alla deltagare under denna kurs. Bra kurstexter, videos mm ingår att jobba med efter kursens slut.

 

* Balans, bygg upp – Stärk hundens kroppskontroll och självförtroende. Rolig träning för både dig och hunden som verkligen stärker din hund på många olika sätt. En lite kortare kurs med lite lägre pris, väl värd att satsa på. Vi tränar inne i hallen och om vädret tillåter ute på vår AKTIVERINGSBANA. Vi jobbar med roliga övningar som bygger upp hundens självkänsla, kroppskontroll, styrka och uppbyggnad av de små muskelgrupperna som är så viktiga för att undvika skador. Kul och nyttigt alltså!

Speciellt för dig som vill börja med Agility är denna kurs väldigt bra – vem vill inte att hunden är redo och väl rustad för aktiviteter med högt tempo och krävande rörelser? Tanken är att sätta igång bra träning och sedan ge lite tid att träna på detta (läxa delas ut med arbetsuppgifter) för att sedan jobba vidare! 

 

* Nosework för nybörjare – något nytt och riktigt roligt

Som hundförare får du lära dig att utveckla dina tekniska färdigheter: timing (när du klickar), kroppskontroll (vara neutral och stilla när hunden ska arbeta), belöningsplacering (viktigt för att hunden ska ha fokus på vad den söker och markerar och inte på dig). Tävlingar hålls nu på olika platser liksom doftprovet som tas före tävling. Efter denna kurs är Ni med största sannolikhet tävlingsklara (eller nära på) vid kursens slut!

Vi tränar i Hundsporthallen och eller i ladan intill där vi har två stora rum uppe att träna i. Det blir också träning ute en eller två tillfällen (del av kvällen).

Mary var en av de första instruktörerna som utbildades i Sverige (ACT Nosework i Borlänge) under 3013. Sedan dess har jag hållit närmare 100 kurser och det är nu många av mina elever som är ute och tävlar framgångsrikt i Nosework. Under dessa 7 år har jag utvecklat kursplanen en hel del. Vi jobbar med passande kriterieplan så att hunden får lära sig att söka i allt svårare miljö, upplägg, koncentrat mm. Genom att göra det lätt för hunden att göra rätt och tydligt markera och göra det lönande för hunden, kan vi snart göra det svårare och svårare. Det blir ändå lättare och lättare för hunden då de gjort det fler och fler gånger.

När kursen är slut kommer ni att ha gjort ett test på doftprovet, jobbat i många olika miljöer med första doften (ute, inne, i behållare och på fordon) och med väl generaliserat arbete så att din hund är van att jobba i olika miljöer. Vi har med största sannolikhet den bästa anläggningen för att träna Nosework här på vår gård – här finns väldigt mycket att använda i träningen och många olika lokaler, byggnader, banor och fordon!

 

* Nosework fortsättningskurs steg 2:

Under denna kurs arbetar vi med högre kriteriesättning och fortsätter att lära oss att bli skickliga att läsa våra hundar – till slut är det ju det som de här handlar om! Här kommer uppföljning för dig som gått första kursen, kanske klarat doftprov och börjat tävla lite!

Vi avslutar med att testa alla ekipage på fler dofter och betydligt svårare gömmor, störningar & banor. Som hundförare får du lära dig att utveckla dina tekniska färdigheter såväl som att stegvis höja kriterierna för hur och var din hund ska klara av att jobba effektivt och tidssnålt för att finna alla dofter vi jobbar med.
Vi placerar gömmor högt (Hundsporthallen är mycket väl utrustad för det nu), riktigt högt, lågt och riktigt lågt. Vi varierar liggtid, störningar och utmaningar för att bygga era hundar starkare i sitt arbete och er säkrare att läsa dem!
Vi jobbar inne i träningshall 18 grader i vinter, ute i loge & magasin, på fordon av alla de slag. Vi är på en bondgård med mycket goda möjligheter. Vi jobbar in Lagerblad och strävar efter att få hunden precis lika säker på den.

Vi har med största sannolikhet den bästa anläggningen för att träna Nosework här på vår gård – här finns väldigt mycket att använda i träningen och många olika lokaler, byggnader, banor och fordon!

 

 

* ”Gör som jag gör” – Do as I do: Rolig träning där hunden får göra som du gör!
Kul träning som passar dig som har kommit till någorlunda flyt på vissa beteenden eller har en hund som lärt sig göra några beteenden på ditt kommando eller frivilligt (flyt). Har du gått några kurser hos mig – äkta klickerträning & fritt bjudande – flyt, då kommer detta gå som en dans! Ta med något att filma med, det är superkul!
En riktigt rolig aktivitet som bygger på att din hund gör samma som du just gjort. Gissa om det blir en popular uppvisning för familj och gäster! Alla kan vara med, det är en fördel om hunden kan några beteenden och speciellt om du tränat ”The clicker way” med frivilligt bjudande.

Jag gör ett beteende medan hunden står och tittar på, när jag är klar och säger ”Do”! ska hunden göra det den just sett mig göra. Nyfiken på hur man lär in detta:-)?  Superrolig träning utlovas!

 

 

* Problemkurs: En riktigt bra, resultatgivande kurs för dig som vill komma igång med detta viktiga arbete och få verktyg att jobba med långt framåt i tiden, efter att kursen är slut för att undvika att falla tillbaka i det gamla oönskade beteendet.

Vi tränar hunden att klara svåra situationer och bygger upp din och hundens trygghet i detta. Oavsett vad problemet är, kommer vi jobba med personliga lösningar som bygger på vetenskapliga teorier & forskning.

Dels sk BAT metoden och dels klickerträning där vi lägger fokus på vad vi vill att hunden ska göra och ser till att det lönar sig. Jag har hjälpt väldigt många elever & hundar att bearbeta dessa problem och komma vidare med mycket bra resultat!

Välkommen på mjuk träning där du bygger upp en fin konfliktfri relation med din hund och får verktyg att jobba med i vardagen. Var inte orolig om du tror att ni inte kan fungera nära andra hundar. Så länge det behövs, hjälper jag en hund/ägare åt gången. Det ger er chans att komma väl igång med arbetet innan ni kommer nära det som triggar din hund.

Vi tar aldrig hunden över ”stresströskeln” utan ger den bra upplevelser av att klara lite i taget i stället. Vi bygger upp hunden med goda upplevelser där den får uppföra sig väl, känna sig trygg och det lönar sig! För dig som har problem med att hunden drar i kopplet, vill rusa till andra hundar, vill hoppa på andra hundar, är rädd för andra hundar eller människor, är detta rätt kurs!

Vi tränar en hund i taget! Kursen kan bokas som privatträning om så önskas! 

 

* Plattform, targets & kroppskontroll: Kursen för dig som verkligen vill få till bra ingångar och rätt position (detta är del två i ämnet Fritt följ), bra position och ingångar. Vi jobbar mycket grundligt för bästa resultat. Men kursen passar också mycket bra för dig som bara vill lära hunden kroppskontroll och ha lite roligt!

Detta är mycket rolig träning, även om du inte tar tävlingslydnad på större allvar! Här får du utmärkt grund till detta moment: gå fint vid din sida i bra position och samt framför allt ingångarna till din vänstra sida från alla håll. Självklart kan du använda det du lärt för att sedan lära in höger sida/handling för t ex Rallylydnaden.

Kursen passar bra för dig som gått en eller ett par kurser och har en hund som kan hålla fokus på dig och inte bry sig om andra hundar som tränar samtidigt eller vistas nära. Oavsett om du vill tävla i Tävlingslydnad, Rallylydnad, få till bra Jaktfot eller bara träna på något hunden kan hålla fokus på och ha roligt med – är detta riktigt bra träning!

Vi jobbar med hjälp av plattform och targets. Mary har skrivit många artiklar som publicerats om just Plattformsträning, dem får du ta del av för att kunna jobba vidare efter kursen! Det blir också tillfälle att se flera videos mellan kurstillfällena som hjälper dig med träningen tills vi ses igen!

Stadga på plattformen och en rak hund, den allra första grunden får du också till här, bakdelskontroll & backa likaså!. 

 

* Fritt följ & fotgående: Två tillfällen på 2 timmar Kursen för dig som vill få lite hjälp med fotgåendet om hunden drar och inte vill vara följsam. Självklart handlar det om att ha roligt ihop med hunden till vardags och ”bosta” ditt värde. På den här kursen får du med dig rätt verktyg för riktig bättring med koppelgåendet. Kursen passar bra för dig som aldrig gått en hundkurs såväl som dig som har det, men vill få hjälp just med detta! Vi jobbar med flera olika träningsmoment/övningar som bearbetar detta på flera olika bra sätt. Vi jobbar med belöningsbaserad träning så klart! Det ska vara mycket trevligt att frivilligt och glatt komma in vid din sida & söka kontakt med dig och gå fint med dig! Detta är del ett i denna kurs/utveckling av bra lydnad till vardags. Det kommer fler hela tiden! Plattformsträning (separat kurs) passar utmärkt att kombinera med denna! 

 

* Testa TRE kurs: En av de vanligaste kommentarerna jag får från mina nya elever är: – Jag vill att min hund ska tycka att jag är rolig, gå följsamt i kopplet och att den ska vilja vara med mig och komma när jag ropar på den. Jag är övertygad om att detta kommer att passa Er perfekt!

Ni kommer att ha roligt tillsammans (vilket ökar din hunds intresse för dig), jobba med roliga banor där det lönar sig för din hund att följa dig (ökar följsamheten). Men viktigast av allt är att ni har roligt tillsammans! Målsättningen: Att prova på 3 olika riktigt roliga sporter/aktiviteter: Agility, Rallylydnad & Nosework och ha massor av roligt med hunden!

Kanske vill ni sedan rikta in er lite mer på någon av dem!

 

* Sökkurs steg 1: Vi ägnar två hela dagar åt att komma igång med sökträning. Du får lära dig att lägga upp sökträningen i skogen enligt ”flying modellen – The clicker way” där hunden frivilligt söker sig ut till figuranten. Här är det viktigt att från början bygga upp stor glädje och förväntan hos hunden (att få komma ut till figuranten). Görs det grundläggande jobbet väl, kommer det sedan gå lätt att öka ut avstånd och svårighet för att få en tålmodig hund som jobbar. Vidare jobbar vi med handtarget & inkallningar där hunden springer mellan olika personer och duttar i handflatan.

Vi kommer också att jobba med lösrulle/pinnar (de ekipage som kommer så långt på denna kurs)  för att få fram ett bra gripande och hållande. Tanken är att du ska lära dig grunderna denna helg och att du sedan ska kunna ta det med hem och träna med din hund och vänner. Uppföljningskurs där vi baklängeskedjar momenten kommer att finnas längre fram. Kursen passar bra för dig som vill gå grundligt till väga med inlärning av dessa moment. Men den passar också utmärkt för dig som bara vill ha riktigt kul med din hund (det kommer ni garanterat att ha). Sökträning handlar om mycket samarbete mellan deltagarna som är figuranter åt varandra. Det är min förhoppning är att Ni som kursdeltagare kommer att bli bekanta och fortsätta att träna tillsammans efter denna intensivhelg!

 

* Sökkurs steg 2: Vi fortsätter och bygger vidare på detta roliga träningstema. Du bör ha gått steg 1 och kommit igång med ”sökträning i system”. Det är en fördel om du även tränat på frivilligt bjudande av ”in i position/fot – gripa och hålla föremål – gå fot vid din sida i skogen.

Vi jobbar vidare med varje ekipage där ni befinner er. Vi baklängeskedjar rullmarkering och utvecklar sökträningen till fullt avstånd (50m) samt börjar med gömda figuranter och generaliserar. Vi går igenom hur du själv ska kunna träna vidare på detta efter kursens slut. Förhoppningsvis har du också fått nya vänner på kursen som du kan träna med! 

 

 

* Rallylydnad steg 1 & 2: Kursen passar alla som vill lära sig något roligt och relativt lättsamt med sin hund. Till skillnad mot lydnadsträning och tävling, är detta ganska lättsamt. Det är inte fullt så nödvändigt med långsiktig träning och engagemang innan man kan komma ut och tävla. Tanken med rallylydnad är att alla ska kunna vara med och det ska vara roligt! Vill man inte tävla så går det bra också, träningen i sig är väldigt rolig!

En av de vanligaste kommentarerna jag får från mina nya elever är: – Jag vill att min hund ska tycka att jag är rolig, gå följsamt i kopplet och att den ska vilja vara med mig och komma när jag ropar på den.

Jag har varit Rallylydnadsinstruktör i 7 år nu, är övertygad om att detta kommer att passa Er perfekt och ge så mycket glädje. Ni kommer att ha roligt tillsammans (vilket ökar din hunds intresse för dig), jobba med roliga banor där det lönar sig för din hund att följa dig (ökar följsamheten). Det är lika mycket din egen insats som gäller, så ni får lära Er och träna tillsammans du och din hund (stärker er relation tillsammans). Upplägget kan variera något! Målsättningen: är att Ni ska lära er skyltarna i nybörjarklass för att kunna komma ut och tävla. Ni ska få hjälp med struktur i träningen, jobba med extern belöning utanför planen och klara allt fler skyltar utan belöningar. Nybörjarklassen och komma igång med träningen så att Ni kan jobba vidare på egen hand. 

Steg 2: Vi jobbar vidare med längre pass utan belöningar (baklängskedjade moment/skyltar). Vi börjar med fortsättningsklass och även några skyltar ur högre klasser!

 

* Spårkurs kom igång: Inspirerande vår & höstkurs för hundar som behöver och längtar efter aktivering och stimulans, såväl som grundträning för dig som ämnar tävla med din hund längre fram. En teorikväll ingår (utan hund). Vi ser vad vi har i varje hund och lägger upp träningen därefter. Träningen kombineras med mycket lek och belöning i olika former beroende på vad varje hund uppskattar. Som förare får du lära dig att läsa av din hund och att kunna stödja den på rätt sätt och på rätt ställen i spåret. Med från denna kurs får du förslag på spårupplägg vid egen träning som förhoppningsvis motiverar dig och din hund att träna vidare tillsammans! 

 

* Viltspårkurs: För dig med jaktintresse läggs kursen upp med fokus på viltspår och inlärning av riktigt bra spårteknik. Här jobbar vi delvis på hårda underlag. I övrigt blir det spårning efter viltklöv/blod av olika slag och utveckling av ämnet, i övrigt samma inlärningsteknik. 

 

* Avancerad spårkurs: Kursen riktar sig till ambitiösa ekipage som vill finslipa på detaljer eller ta ytterligare steg mot mer avancerad spårträning: För att tillgodogöra sig kursen på bästa sätt är det därför bra om man redan har klarat av grundträningen och behärskar normalsvåra spår på både hårda och vegetativa underlag. Vi jobbar med lekutveckling och ser över belöningarna och hur vi bäst kan belöna under spårningen. Störningsträning. Komma igång med spårning på hårda underlag. Linhantering & belöningsplacering, spårupptag & få en riktigt bra spårteknik!

 

* Utställningskurs: Bli bäst i ringen! För Dig som ställer ut hunden och gärna vill få mer glädje när du visar den i ringen, är detta en utmärkt kurs inför sommaren. Jag har själv lagt lite energi på utbildning och ringträning och det tog sedan inte lång tid att inbringa ett championat för min Rooibos. Det är faktiskt väldigt mycket vi kan göra för att det ska ge resultat och dessutom är det mycket roligare att visa upp hunden. Vår träning går ut på mycket glädjefylld aktivitet i ringen, vi har några fler deltagare på kursen, just för att få vana att vistas med många hundar. Vi jobbar med en betingad förstärkare (som alltid ger belöning) och inga korrigeringar. Målet är att väcka glädje och ge hunden många mycket bra och roliga erfarenheter att ta med sig till dess den ska in i ringen på utställning. Vi fångar frivilliga beteenden som sedan får kommandon som du använder dig av på utställning. Hunden belönas för att aktivt delta i arbetet att ställa sig snyggt, springa med ”swung” i steget, hanteras av främmande person och vistas nära andra hundar. Du får konkreta råd på hur du bäst förbereder dig så att du kan kliva in i ringen med god självkänsla och en tydlig bild av hur du ska uppnå bästa resultat. Rolig, fartfylld träning som dessutom ger utmärkt social träning/störningsträning för din hund och säkert också bättre resultat på utställningarna!

 

* Balans & Bygg Upp Kurs: Här jobbar vi inne vid dåligt väder (med hjälp av massor av mina kluriga hjälpmedel), annars ute på vår fantastiska belysta Aktiveringsbana (belyst året om). Kortare & längre kurser med lite olika inriktning beroende på hundens ålder, ev svårigheter, skador och behov. Målet är att bygga hunden stark, glad och hållbar! Er relation stärks garanterat också! Varning: Det är vanebildande och väldigt roligt att fysträna hunden! 2, 4, 6, 12 timmars kurser! 

 

* Kantarellsök & Tryffel:  Lär din hund att hjälpa till att hitta skogens guld! Det låter kanske svårt, men din hund kommer att stegvis få fler och fler goda erfarenheter av att hitta och markera kantarellerna.

Arbetet grundar sig på klickerträning med positiv förstärkning. Vi skapar ett beteende som resultat av god erfarenhet alltså.

Kursen är rolig och stimulerande för ägare och hundar. Vi börjar med några av klickerträningens enkla grunder (en teorikväll ingår). Därefter jobbar vi med bra belöningar som din hund gillar och börjar sedan ta fram ett sätt för din hund att markera (t ex lägga sig, krafsa eller skälla). Sedan börjar vi att introducera kantareller och belöna hunden när den uppmärksammar dem. Stegvis gör vi det sedan svårare och svårare, men det blir lättare och lättare för hunden som fått många bra upplevelser och kommer att tycka om träningen och söka efter kantarellernas doft åt oss. Fika, kantareller och annat material ingår!

 

* Trixträning & gör som jag gör: Rolig, kreativ och stimulerande kurser där hunden verkligen är delaktig i utvecklingen och får tänka. Det är en fördel om hunden har en klickertränad grund (betydligt lättare att forma fram det vi vill ha). Vi formar fram genom att fånga vad som sker och sedan ”shapa” det vidare till vad vi önskar.  Superroligt och bygger också fin kontakt! 

 

* Privat träning: Oavsett om du är ensam eller vill träna med en kompis eller en liten grupp från din hundklubb, kan det skräddarsys helt efter önskemål. Självklart sker undervisningen enligt den pedagogik som jag tillämpar utefter den utbildning jag grundar all träning på.

Vi fokuserar på det vi vill ha mer av (bra beteenden) och lägger mindre vikt på det vi inte önskar. Vi förändrar beteenden som resultat av god erfarenhet. Hör med mig om priser för er grupp och berätta om vad Ni vill att vi tar upp och går igenom så skräddarsyr vi ett upplägg för Dig/Er!

 

* Online kurser/Online class with Mary Wright

Från våren 2020 kommer jag att börja med online kurser där hela eller halva kursen sker i form av klassrum online: Du får filmade demonstrationer, kurstexter och läxa att jobba med. Du jobbar med de övningar du fått demonstrerade och filmar din egen träning för att låta mig se över och ge dig konstruktiv feedback på. Du har tillgång till allt material under kursens gång och ett par månader efter. Kom gärna med önskemål om vad du vill ha för Onlinekurs!

Starting 2020 I will have online class on some of my most popular subjects/courses. It will include written texts (English/Swedish) and video demonstrations that you will have access to during the class and up to a few months after it ends. Please let me know what subject you prefer for my next  online course!

 

* Sommarlägerkurs: En kurs för ålder 7-18 år med rolig träning med hunden, mellan 14.00-18.00 eller 08.00-12.00 i TRE dagar.

– Halva tiden jobbar vi med roliga och nyttiga övningar på vår nya balansbana.

– Andra halvan av dagarna: Nybörjare Rallylydnad & aktivering i skogen!

Denna kurs lämpar sig för barn som vill lära sig att ta hand om mer av hundens träning och få en bra relation till hunden. Självklart är det också roligt att träffa fler barn och deras hundar på kursen.

Vi börjar med övningar som ger hunden bra kroppskontroll, balans och följsamhet med dig. Det blir rolig träning att gå fint i kopplet och ha roligt med hunden i stället för konflikter och drag.

Vi jobbar också med lite nyttiga inkallningsövningar.

Det är viktigt inför mer avancerad träning med hopp, svängar, balanshinder mm, för att undvika att hunden skadar sig och i stället blir självsäker och får en glädje och vilja utföra detta med dig.

Hunden bör kunna vistas nära andra hundar, om den drar mycket och är i ivrigaste laget bör vuxen vara med hela tiden! Om föräldrar lämnar barnen med hunden ska en bur kunna användas för hundens pausstunder (vi har en del men inte till mycket stora hundar).

 

* Barnkurser: Nu har jag haft så mycket roligt med de barnkurser jag provat på, att det måste bli mer! Jag har haft barn som varit rädda för hundar på kurs men också barn som verkligen imponnerat stort på mig. Tema/ämne kan vara nästan vad som helst och kan skräddarsys efter grupp/önskemål. Jag lägger upp några till loven, men hör gärna av er till mig med förslag så ser vi om vi kan köra just det ni önskar!

 

* Sommarlägerkurs: VUXNA varje sommar kör jag en eller ett par veckor med kurser hela dagar i 3-5 dagar i följd. Detta kan skräddarsys och är ämnat för elever från utlandet eller som kommer från långväga. Inkvartering kan ordnas och goda luncher ingår.

T ex: 2 dagars Spårkurs (nybörjare, viltspår eller avancerad spårkträning, 2 dagars ”Sök i system”

Eller 2 dagar Rallylydnad, 2 dagar Nosework och 1 dag Aktivering & fysträning, men det kan läggas upp enligt önskemål speciellt för sällskap om 2-12 personer (då med extra Instruktörs hjälp).

 

* Pensionärskurser dagtid: Nästan alla kursupplägg kan göras dagtid för pensionärer & ca 200 – 400:- i rabatt ges (beroende på hur lång kursen är).

 

* Skräddarsydda kurser för egna sällskap

Ta upp vilket önskemål som helst om ni är några vänner som vill komma vidare i träningen. Välj ur denna lista en eller ett par teman och det kan sättas ihop ett eget kursprogram just för er! Kom med förslag!

 

 

* Tävlingar – Inofficiella

Anmäl intresse för olika tävlingar eller varför inte låta oss ordna en egen tävling för er. Vi har en loge med saloon på bottenvåningen för prisutdelning, fika, lunchservering. Vi kan ordna vällagad lunch, hembakat, fika mm. Även försäljning av hundprylar och sponsra med några fina priser.

 

* Hyra hela anläggningen – Rasklubbar & Hundklubbar

Din RASKLUBB & FÖRENING kan hyra hela anläggningen hel & halva dagar från 1/3-31/10 – med eller utan instruktörer och kursupplägg. Det går också bra att ha med egen instruktör eller kombinera!

* 300m2 fullt utrustad innomhushall (sval på sommaren & varm på vintern)

* Belyst Aktiveringsbana ca 30 stationer med instruktion (film som kan ses på stor TV på väggen i hallen)

* Gräsplan på ca 15-25 m

Anläggningen har Bajamaja utanför & WC (spolbar) ca 80m i annan byggnad

Entrerum med liten kyl, micro, tekokare & kaffebryggare, kokplattor & liten ugn.

Separat utgång för att undvika möten i dörrhål.

Det går bra att hyra för större grupper & klubbar, priset blir högre för fler deltagare då mer städning beräknas.

Pris per person utan instruktör: Från ca 4.500 – 9.500:- Begär en offert!

Om så önskas: Instruktör Mary Wright + ev assistent (tillkommer) inkl moms: 3.5 tim 3.800:- 6 timmar 6.000:-

Flera teman kan tas upp efter önskemål, alt om klubben vill ha med egen instruktör:

Exempel: Deltagare delas i 2 eller 3 grupper:

  1. A) På Aktiveringsbanan på egen hand med filmhjälp (vi har en stor film med 25 delar för alla stationer med beskrivning av träningen av hundens olika delar). B) Med klubbens egen instruktör t ex i hallen C) Med ytterligare instruktör eller alt Mary med önskat tema. Roteras efter t ex 2 timmar!

Eller en grupp i skogen vid sjön med Mary på önskat kursprogram, med egen instruktör och på Aktiveringsbanan.

Fika & hembakade bullar/tillfälle 25:- (förbokas)

Hemlagad lunch, sallad & bröd & kaffe: 120:- (förbokas för hel grupp)

 

Instruktör Mary Wright: Utbildad/certifierad Klickertränar Instruktör, mjuka metoder som främjar konfliktfri & glädjefylld träning & relation till hunden! Träningsfilosofi och grundläggande forskning.

 

 

* Träningskurs över ett år (8 tillfällen): Nu har du chansen! En kurs över 8 tillfällen med 3 timmar får du lära dig att bli riktigt duktig på att lägga upp din egen och hundens träning utefter en strukturerad och resultatsgivande inlärningsväg. Detta är inte en Instruktörsutbildning men går du den här kursen lär du dig något av det viktigaste och mest användbara med mjuk träning och ett sätt att markera exakt när hunden gör rätt.

OBS! Var inte orolig om du inte kan något tillfälle eller tiden på dagen inte passar: Anmäl dig om du vill gå kursen och meddela vilket tillfälle du inte kan, vi byter eller fixar så att du kan vara med en gång på nästa kurs. 

Första 2 gångerna på kursen läggs det störst vikt vid att forma fram nya beteenden. Du lär dig använda fri-shaping och targeting för att forma fram nya beteenden hos hunden. Du får också en grundlig introduktion i klickerträningens krundstenar.

Följande 2 tillfällen jobbar vi vidare med att få flyt på våra grundfärdigheter (att de utförs frivilligt och upprepade gånger efter varandra. Vi utvecklar leken & våra belöningar och börjar sätta kommandon på de grundfärdigheter vi fått flyt på.

Följande 2 gånger: Vi börjar lägga till störningar av olika slag som hunden får lära sig att stå emot. Vi provar korta kedjor av beteenden och börjar också prova dem i några olika discipliner. Det är nu du verkligen börjar se hur mycket den här inlärningsvägen börjar betyda för dig och din hund, hur lätt det går när grunderna är på plats!

De sista 2 gångerna jobbar vi med att strukturera träningen så att den blir effektiv, överskådlig och resultatgivande. På det sättet lär du dig hur du successivt kan begära mer av hunden utan att den tappar lusten. Vi sätter också samman moment av olika slag (flera grundfärdigheter efter varandra likt kortare tävlingsprogram). Vi jobbar med avståndsbelöningar och ser till att det håller ihop som program. Du kommer ut ur detta som en betydligt skickligare hundtränare som själv hittar bra upplägg och lösningar!

 

* Ettårig Klicker TRÄNAR kurs & Samma kurs med inrktning på ”Bygg hunden stark”

Instruktör: Instruktör Mary Wright (har hållit drygt 70 ettåriga Klicker Tränar kurser med hundratals elever i Norden) utbildning pedagogik

Du får lära dig att bygga upp grundfärdigheter och få dem pålitliga. Sätta kommando på dem, testa dem i olika miljöer och slutligen baklängeskedja dem till riktigt stabila moment. Vill du bli riktigt skicklig på Klickerträning är detta kursen för dig. Detta är en uppdaterad kurs med lite mindre teori och mer träning samt mer egenträning med läxor som redovisas efter hand!

Du får lära dig Klickerträningens grunder:

* Ett 80:tal GRUNDFÄRDIGHETER som din hund får bjuda frivilligt och belönas för det.

* Därefter jobbar vi vidare för att få flyt (hunden upprepar flera gånger frivilligt).

* När det sker, sätter vi på kommandot

* Därefter testar vi att det fungerar i allt svårare situationer

* Slutligen kedjar vi ihop moment

Du och din hund får ”lära att lära” och efter att det är igångsatt blir träningen så mycket lättare.

Oavsett om du vill utbilda en vårdhund, tävla lydnad, rally, agility, fågeljakt, nosework, freestyle eller bara ha roligt med din hund, är detta en utmärkt väg att få bra grund i inlärningen!

Tid ges att träna mellan gångerna för bästa resultat.

Du som hört om klickerträning kanske vill prova ”äkta klickerträning” och på köpet få en fantastisk relation med din hund. För dig som vill skrapa lite på ytan, men ändå lära sig mycket grundläggande och bra träning enligt vår inlärningsväg, passar denna kurs väldigt bra. Här får du med dig en hel ”verktygslåda” att använda när du tränar för att lösa dina utmaningar och få struktur och resultat. Du får jobba med att lära din hund alla grunder & färdigheter med mjuk träning på ett sätt som ger bestående resultat med hunden som delaktig partner i arbetet & utvecklingen. Lättbegriplig träning – lagom långa pass!

Detta är inte en Instruktörsutbildning men går du den här kursen lär du dig något av det viktigaste och mest användbara med mjuk träning och ett sätt att markera exakt när hunden gör rätt.

Lär dig att bli riktigt duktig på att lägga upp din egen och hundens träning utefter en strukturerad och resultatgivande inlärningsväg.

Kursen start ca 6 gånger/år, består av 8 dagar över 4 helger eller 8 helgdagar med 6 timmar varje dag:

Alternativt: 16×3 timmar kvällstid (i Hundhallen vintertid och på vår fina gräsplan när tillfälle ges).

Första 2 dagarna: läggs det störst vikt vid att forma fram nya beteenden. Du lär dig använda fri-shaping och targeting för att forma fram nya beteenden hos hunden. Du får också en grundlig introduktion i klickerträningens krundstenar.

Dag 3 & 4: jobbar vi vidare med att få flyt på våra grundfärdigheter (att de utförs frivilligt och upprepade gånger efter varandra). Vi utvecklar leken & våra belöningar och börjar sätta kommandon på de grundfärdigheter vi fått flyt på.

Dag 5 & 6: Vi börjar lägga till störningar av olika slag som hunden får lära sig att stå emot. Vi provar korta kedjor av beteenden och börjar också prova dem i några olika discipliner. Det är nu du verkligen börjar se hur mycket den här inlärningsvägen börjar betyda för dig och din hund, hur lätt det går när grunderna är på plats!

Dag 7 & 8: jobbar vi med att strukturera träningen så att den blir effektiv, överskådlig och resultatgivande. På det sättet lär du dig hur du successivt kan begära mer av hunden utan att den tappar lusten. Vi sätter också samman moment av olika slag (flera grundfärdigheter efter varandra likt kortare tävlingsprogram). Vi jobbar med avståndsbelöningar och ser till att det håller ihop som program.

 

Om du är intresserad av specifik kurs/vill ha råd om vilken kurs som passar just er:

Fyll i och sänd ett Intresseanmälan/formuläret och svara på frågorna.

Sedan kan jag höra av mig med förslag på vad som passar Dig/er och är på gång just nu! Du bestämmer så klart när du fått förslaget!

Jag ser fram emot att höra ifrån Dig och hoppas få träffa dig och din hund på någon inspirationsrik kurs eller privatträning mycket snart! Kom ihåg att våra hundar är just det HUNDAR och inte maskiner. Det är just det som gör det så roligt att träna tillsammans, det är en utmaning, en rolig sådan!

 

Kontakt: mary@maryshund.se Tel: 0708-435282

Comments are closed