KURSER MARY WRIGHT

AKTUELLA Kurser med Mary Wright 

AKTUELLA  FÅGELHUNDSKURSER just nu:

TEMA i Hundsporthallen (2 timmar för 150-350:-)

Om det viktigaste av allt:  – MINA VALPKURSER

Hundhallens 300m2 yta: Max 8 personer samtidigt, in & ut gångar används för att undvika trängsel. Vintertid hålls utdörren stängd. 

Kursen betalas när den bokas. PM sänds ut före kursstart tillsammans med en del texter du gärna läser före (så att du är väl förberedd). Har du inte fått PM inför kursen? Hör av dig så att vi kan kolla att du säkert är inbokad tack!

Saknar du en kurs du vill gå på så kan du sända ett MAIL

Hundsporthallen ligger på Frölunda Gård i Kungsängen. VÄGBESKRIVNING/NAVIGERING

OBS! Anmäl intresse till önskad kurs & tider som passar dig i ett mail så lägger vi en start som passar!

NYTT JUST NU:

Se INSTRUKTIONSFILMEN till AKTIVERINGSBANAN HÄR  (Inledningsfilmerna utan lösenord det finner du på tavlan vid incheckningen banan).

* Pensionärskurser dagtid: Nästan alla kursupplägg kan göras dagtid för pensionärer & ca 200 – 400:- i rabatt ges (beroende på hur lång kursen är).

Om du är intresserad av specifik kurs/vill ha råd om vilken kurs som passar just er:

Hör av dig med namn, mail & tel nr, hundens namn, ras & ålder samt vad du önskar få ut av kursen! Berätta vad ni gjort tidigare, vad du har för mål och om ni har några problem/svårigheter. Sedan kan jag höra av mig med förslag på vad som passar er och är på gång just nu! Du bestämmer så klart när du fått förslaget!

KURSUTBUD

Nedan finner du beskrivning av de flesta typer av kurser som jag håller, men det tillkommer ämnen hela iden. Jag går själv nya kurser regelbundet och utvecklar nytt kursprogram. Om du inte hittar den kurs du finner tilltalande på kursprogrammet just nu, betyder det inte att kursen inta kan erbjudas, utan att den inte är upplagd just för tillfället. Fråga bara så kanske den kan läggas upp. Om du och dina kompisar vill ha en egen kurs kan ni höra av er och komma med förslag på ämne och tider. Jag kan också komma till er för att hålla kurs om ni har en bra plats som fungerar (milersättning, inkvartering & måltider tillkommer).

Försäkra dig om att den Instruktör du anlitar har utbildning och erfarenhet på området: Läs om Mary Wrights utbildningar & pedagogik när du tittar på kurserna inför bokning. Det är väldigt bra om du gjort det innan du bokar kursen!

PRISER
Ungefärliga priser: Alla kurser inkl fika & bullar, hundhall att träna i för att slippa dåligt väder & en instruktör för max 6 deltagare. Alltid tillgång till Instruktions FILMER & STORA FILMEN för AKTIVERINGSBANAN med 20-35 stationer. Träning på Belysta Aktiveringsbanan ingår GRATIS för kursdelagare timmen innan kurs!

Kvällskurser över 6 tillfällen på 2-2.5 timmar (en teorikväll) 12-14 timmar: 2.600 – 2.800:-

Helgkurser 2 dagar med ca 6 timmars undervisning /dag inkl lunch: ca 2.800 – 3.200:-

Kurs en dag  6 timmar exkl lunch: 1.500:-

Kurs över 8 helgdagar, 3 timmar per tillfälle: 4.900:-

Kvällskurs 6 x 2 timmar +  2 timmars teorikväll: 2.600 – 2800:-

Kvällskurs 3 gånger a 2 timmar + teorikväll: 1.400:-

Privat undervisning per timme: 600:-, 2 gånger 1.5 timme 1.600:-

Teori 3 kvällar a 1.5 timme: 900:-

Privat undervisning paketpris: boka 5 timmar på en gång: 2.600:

För privata kurser och föreläsningar: Pris per dag (ca 6 timmars föreläsning/undervisning) 6.000:- inkl moms. Milersättning, mat och logi tillkommer liksom moms.

Om kursen du söker/vill gå, inte ligger upplagd sänd intresseanmälan så fixar vi det!

Kurser med inhyrda/externa Instruktörer: Pris varierar då det kan vara nödvändigt att inkludera milersättning, inkvartering och måltider. Ett ca pris för en helgkurs (2 dagar) med 6 deltagare är ca 3.200:-/person.

* TEORI: En fri teorikväll ingår där Klickerträningens grunder gås igenom före kursstart. Det blir en vardagkväll 2 timmar (18.00-20.00). Möjliga kvällar för teorikvällen bekräftas närmare kursstart.

Skriftligt material & Videos: Som kursdeltagare får du bra texter och beskrivningar om hur du jobbar med de olika uppgifterna mellan kurstillfällena. Du får i regel också en Grundfärdighetslista där du kan bocka för det du börjat på, kommit igång med och satt kommando på. Det hjälper dig att hålla reda på hur allt går till och ger säkert motivation att träna. Under kursen får du också tillgång till 10-15 videos/demonstrationer över det vi jobbar med.

Alla som går på kurs hos mig får träna gratis på vår stora, belysta AKTIVERINGSBANA med 20-35 aktuella träningsstationer timmen innan kursenen (för övriga tider swisha 50:-)!

INSTRUKTIONSFILM till banan lösenord när du bokat kursen!

BOKA AKTUELL KURS

 

KURSER SOM KAN ERBJUDAS:

* Köpa valp kurs: Går du och drömmer om en ny familjemedlem? Ett beslut kan knappast bli viktigare och här kan du få det stöd och den hjälp du behöver för att lyckas välja rätt och förbereda dig på bästa sätt. Tillsammans går vi igenom vilka raser som passar bäst för olika ändamål och vilka som helt enkelt inte passar så bra för vissa ägare. Att välja fel ras eller få en hund med dåliga gener och sjukdomar kan bli både dyrt och tråkigt, vilken i viss mån kan undvikas om man inte stressar fram ett beslut utan planerar lite i stället. En sak är säker: Väldigt få har lyckats åka & titta på en valp och komma undan utan valp. Väldigt många har problem med hunden vilka ofta grundar sig på att det blev lite tokigt från början.  Vi tittar lite på allt som är bra att tänka på innan valet görs.

* Vad man kan träna på och vad man kan tävla med hunden i för olika grenar.                                                                                * Vi går igenom allt som har med hälsa och goda anlag att göra för att du ska vara så säker som möjligt på att den hund du väljer ska komma att bli en frisk hund och förhoppningsvis kunna leva ett gott långt liv med dig. Dit hör det bl a att se över vad man bör kolla upp innan man bestämmer sig för köp.                                                                                                                                         Tillfälle ges att vara med och se på vid träning av hundar i olika discipliner för att ge lite inspiration och kanske hjälpa dig att komma på vad du har lust att göra med din nya hund.

Genom att gå den här kursen blir du väl förberedd på vad det kommer att innebära att bli med hund, hur första valpåret kommer att te sig och vad valpen behöver av dig för att må bra. Du kommer förhoppningsvis känna dig trygg och säker på vad du ska kolla upp med uppfödaren innan du bestämmer dig. Förhoppningsvis blir du också sugen på rolig och nyttig träning med din nya hund!

Vi träffas 3 kvällar och går igenom det viktigaste, samtalar, tittar på lite träning och undersöker vad som är typisk för just de raser som är på intresselistan. Det ges också tillfälle att vara med som åskådare på något kurstillfälle under hösten/vintern. Det blir lite visning av filmer och jag visar en del roligt att träna på med min egen valp. Den som vill kanske får tillfälle att prova lite med en av mina hundar!  Teorikväll, fika och fikabröd ingår i kursavgiften!

* Valpkurs: Ge din valp en bra start i livet! På valpkursen lär du dig att träna de viktigaste färdigheterna som en bra familjehund behöver till vardags. Vi jobbar bland annat med inkallning, få fint i koppel, kontakt, sitt, hälsa fint och att vänta på ”varsågod”. Du kommer också att lära dighur du miljötränar valpen, lär den vara ensam stegvis längre, aktivering och hantera möten. Social träning med andra valpar är också en viktig del i kursen. Det vikigaste med valpkursen är emellertid inte vad valpen lär sig utan vad DU lär dig. Vårt mål är att du ska lära dig principerna för effektiv hundträning och att ha hund som gör att du kan tackla de nya utmaningar med din egen hund efter kursen. En valpkurs av det här slaget hjälper dig att komma rätt i era vanor direkt från början och är den bästa investeringen du kan göra i ditt hundägande.

Vi använder oss ofta av en metod som kallas ”klickerträning” på alla våra kurser. Klickerträningen är en otroligt effektiv och rolig träningsmetod. När man börjar att klickerträna hunden direkt som valp så får man ofta väldigt bra resultat. Klickerträningen gör din valp till en ”inlärningsmaskin” som älskar att träna och lära sig nya saker. Det har du glädje av resten av hundens liv. Valpkursen sträcker sig över 8 veckor och är öppen för hundar av alla raser från 2-8 mån.

OBS! Ta tag i detta direkt! Boka gärna valpkursen redan innan du fått din valp. Ligger ingen kurs uppe på kursplanen får du gärna höra av dig till mig och se om vi kan lägga upp en. Du kan gå valpkursen från 8 veckor, ju förr vi ses första gången desto bättre. Då hinner inga dåliga vanor etableras innan ni lär er de bra vanorna!

Kursmaterial: Du får mycket nyttigt att läsa och jobba med under kursens gång. Uppgifterna beskrivs så att du lätt kommer ihåg och kan träna hemma mellan gångerna. Bra valpträningsböcker finns också till försäljning på plats! Vardagskvällar 8 st med 2 timmar/tillfälle + en teorikväll utan hund.

* Ettårig valpkurs – viktigaste tiden i hundens liv – lägg en utmärkt grund under hela första året!               Ett annorlunda upplägg för dig som vill jobba med din nya valp under hela första året! Lite längre mellan gångerna men fördelarna är många! Hjälp, verktyg att jobba med och regelbundna träffar för uppsikt och fortsatt hjälp med valpens utveckling! Ge din valp en bra start i livet! På valpkursen lär du dig att träna de viktigaste färdigheterna som en bra familjehund behöver till vardags. Vi jobbar bland annat med inkallning, få fint i koppel, kontakt, sitt, hälsa fint och att vänta på ”varsågod”. Kursen passar utmärkt för familjehunden, blivande tävlingshund eller jakthundar som redan här för börja med bra jaktrelaterad lek, stadga, stopp och inkallning.

Ge din valp en bra start i livet! På valpkursen lär du dig att träna de viktigaste färdigheterna som en bra familjehund behöver till vardags. Vi jobbar bland annat med inkallning, få fint i koppel, kontakt, sitt, hälsa fint och att vänta på ”varsågod”. Kursen passar utmärkt för familjehunden, blivande tävlingshund eller jakthundar som redan här för börja med bra jaktrelaterad lek, stadga, stopp och inkallning. Din hund behöver inte alls vara en jakthund! Alla har nytta av att ha stadga, bra fotgående, att hunden inte ska jaga och att den ska komma på inkallning. Att ha lite aportering att träna på är inte heller dumt. Men självklart är denna ettåriga kurs perfekt för nya fågelhunden!

Det viktigaste med valpkursen är emellertid inte vad valpen lär sig utan vad DU lär dig. Vårt mål är att du ska lära dig principerna för effektiv hundträning som gör att du kan tackla de nya utmaningar med din egen hund långt efter kursen. En valpkurs är den bästa investeringen du kan göra i ditt hundägande. Men just denna pågår över en längre tid och ger betydligt längre och bättre möjligheter att få hjälp med träningen under hela första året.

Det är inte ovanligt att hundägare kommer tillbaka just vid 10 månader – ett år och vill ha hjälp att fixa tokigheter som utvecklats. Detta förebygger vi under året och bygger upp mer starka, bra & bestående sidor hos valpen och i er relation.

Vi använder vi oss av en metod som kallas ”klickerträning” på alla våra kurser. Men det behöver inte betyda att vi använder klickern hela tiden. Det viktiga är mjuk, belöningsbaserad träning där hunden tjänar på att göra det du vill. Det ska leda till att valpen får göra lite av vad den vill Tex jaktrelaterade belöningar). En otroligt effektiv och rolig träningsmetod. När man börjar tidigt direkt med valpen så får man ofta väldigt bra resultat. Klickerträningen gör din valp till en ”inlärningsmaskin” som älskar att träna och lära sig nya saker. Det har du glädje av resten av hundens liv.

Kursen pågår under ca ett år med lite längre mellan kursgångerna. Det delas ut mycket skriftliga beskrivningar av vad vi tränar på varje gång, sedan har du gott om tid att träna på det till nästa gång! Upptäcker du svårigheter & problem under året har du alltid möjlighet att få hjälp och kunna fixa till (fokus på vad du vill att hunden ska göra och inte så mycket på vad den inte ska göra) innan det utvecklas till ett större problem.

* Belöningsutveckling:  Längre fram kommer du lära dig att några av de viktiga grunderna inom klickerträning bl a är bra timing och att sätta bra kriterier, men det kommer vi jobba med på flera av de andra kurserna. Den här kursen ska vi främst ägna åt kanske det viktigaste och mest grundläggande, nämligen BELÖNINGAR, att utveckla och kunna erbjuda hunden belöningar som den verkligen vill jobba för. Kursen lämpar sig för dig som vill komma igång med bra träning och kanske redan anmält dig till en eller flera av mina kurser under året. Jag tror att det skulle vara värt att investera i den här dagen, just för att du sedan ska kunna få snabbare resultat på de kurser du tar del av. Vi kommer att använda det din hund verkligen gillar, för att ”lyfta” upp fler belöningar till samma nivå. Vi låter glädjen och den positiva känslan från den bästa belöningen ”spilla över” på andra belöningar. På så sätt kan du ha många olika belöningar på din repertoar. Några blir mer lämpade för lugna och stillsamma övningar medan andra blir mer lämpade att använda när du vill få fram fart och ha hunden i en hög sinnesstämning och aktivitetsnivå. Målsättningen är att du efter den här dagen ska ha många olika belöningar som din hund verkligen gillar och att du lärt dig vilken belöning som passar bäst för olika sammanhang och träningsmoment. Slutligen får du med dig uppgifter att träna på för att få hunden ändå mer ”taggad” på det du har att erbjuda så att du kan variera och göra din träning överraskande och rolig. Det kommer ge dig mycket fördelar när du går fler kurser och tränar vidare med din hund! Den här dagen ska vi leka, släppa loss och ha väldigt kul med våra hundar.

* Unghundskurs: En rolig och stimulerande kurs för dig som gått valpkurs och nu vill komma vidare med något kul som kan hjälpa dig och hunden att komma vidare med ert arbete tillsammans. Självklart jobbar vi vidare med lydnaden enligt samma metod: Vi klickar och belönar hunden för det vi tycker om och när vi får flyt på det, sätter vi kommando på det. Vi tar upp inkallningen som ett av huvudämnen på kursen, men även att fortsätta att utveckla riktigt bra belöningsformer och att använda belöningarna på rätt sätt för att få ut det mesta av träningen. Du får möjlighet att utveckla din träningsteknik vidare. Vi fortsätter att observera ev problem som kan visa sig hos den unga hunden och bygger upp den som individ med god självkänsla i möten och träning på olika platser. En rolig kurs för dig och din unga hund, oavsett vad Ni sedan vill göra!

* Kom igång med KLICKERTRÄNING: En rolig och inspirationsrik startkurs för dig som är nyfiken på klickerträning.Det spelar ingen roll vilken ras du har, hur gammal din hund är (eller duJ). Ni behöver inte ha någon förkunskap eller erfarenhet! Huvudsaken är att du vill ha roligt med din hund och hitta ett bra sätt att lära dig själv och hunden att träna tillsammans. Precis som på alla våra kurser jobbar vi enbart med att belöna de beteenden vi vill ha mer av och lär hunden att bjuda frivilligt på dem. Sedan sätter vi på kommandot (när hunden kan det flytande). Vi förändrar beteenden som resultat av positiv erfarenhet. Kanske blir det här den första av många Klickerinspirerade kurser här i Hundsporthallen! Det är min förhoppning!  Välkommen att komma igång med detta fantastiska sätt att träna hund! I regel ligger den här kursen på 6 kvällar och 1.5 timme per tillfälle + en 2 timmars teorikväll som inledning.

* Hantera möten: Kursen passar dig som upplever problem när du och din hund möter människor eller hundar på promenaden eller i vardagen. Den kanske hoppar, drar, gör utfall eller blir rädd. Vi jobbar individuellt med varje hund i omgångar och därför har vi bara max 3 hundar på kursen. Det ger god tid att arbeta med varje ekipage och anpassa träningen respektive hunds behov. Du får konkret hjälp med hur du kan träna vidare på egen hand efter kursens slut för att bibehålla ett bättre beteende och förebygga att det besvärliga vanorna återkommer. Vi träffas 6 gånger under våren eller hösten, 1.5 timme vid varje tillfälle.

* Vardagslydnad med Klickerträning: Har du hört att det går inte att lära gamla hundar att sitta? Ingenting kan vara mer fel! Med rätt träning kan hunden lära sig nya saker hela livet! På den här kursen lär du dig att träna de viktigaste färdigheterna en bra familjehund behöver till vardags. Vi jobbar bland annat med inkallning, gå fint i koppel, kontakt, sitt, hälsa fint och att vänta på ”varsågod”. Du kommer också att lära dig om miljöträning och aktivering. Det bidrar till att både du och hunden känner er trygga i möten med andra hundar och du kan bättre belöna hunden på ett sätt den tycker mycket om. Det i sin tur leder till att du blir roligare att vara med och komma till och stärker Er relation. Social träning med andra hundar är också en viktig del av kursen. Det vikigaste med kursen är emellertid inte vad hunden lär sig utan vad DU lär dig. Vårt mål är att du ska lära dig principerna för effektiv hundträning som gör att du kan tackla de nya utmaningar med din egen hund efter kursen.

På mina kurser använder vi oss av en metod som kallas ”klickerträning” på alla våra kurser. Klickerträningen är en otroligt effektiv och rolig träningsmetod. När man börjar att klickerträna hunden när den är ung så får man ofta väldigt bra resultat. Klickerträningen gör din hund till en ”inlärningsmaskin” som älskar att träna och lära sig nya saker. Det har du glädje av resten av hundens liv. Kursen sträcker sig över 6 tillfällen + en kväll med bara teori och genomgång av det grundläggande. Kursen är öppen för alla raser- oavsett ålder! Viktigast är att du som hundägare bestämt dig för att fokusera på det positiva hunden gör och vill träna på att få mer av det i stället för att vilja bestraffa hunden när den gör det du inte vill. Med mer bra beteenden kommer det andra att successivt bli mindre förekommande. Det som absolut inte får ske förhindrar vi genom hjälpmedel som t ex en lång lina.

*Fågelhundskurser: För dig som vill komma igång med eller putsa till grunderna och bättre stadga (inte så dumt), bra jaktfot, stadga, inkallning, stoppsignal, närsök & början på apportering under sommaren, erbjuds denna första kurs. Vi jobbar med dessa viktiga grunder. Kursen passar mycket bra även om du inte ska jaga med din hund! Bra stadga, fot, inkallning, stopp och apportering är det alltid bra att ha (och trevligt).

Självklart passar kursen bra för dig som vill ha bra grunder för jakten. Men även den som INTE vill att hunden ska jaga har nytta av detta. Stadga, stopp och inkallning är bra grunder för alla. Och apportering är inte dumt det heller, om du t ex vill satsa på tävlingslydnad i stället. Vill du inte att din hund ska jaga, föreslår jag även Inkallningskursen som är väldigt bra!!
Vi jobbar mycket positivt och tar fram roliga och kreativa belöningsformer som gör arbetet tilltalande och roligt för dig och hunden. Det ska vara mycket roligt att jobba tillsammans!
Kursen passar alla hundar och speciellt Spaniels, Stående hund & retrievers & andra raser!

Instruktör Mary Wright startar med egna Jaktcockrar i öppen jaktklass. Tränar med belöningsbaserad metod med klickertänk.

* Förberedelse för jaktprov: En kurs som passar dig med retriever, spaniel & stående hund. Det blir 8 deltagare med 2 instruktörer, start vår & höst.

* Fortsättningskurs på denna start 2 gånger/år: Jobba vidare med stadga och apportering, markering, linjetag och apportering, stoppsignal & mer närsök i svårare varianter för att grunda och få en noggrann hund.

* Klippkortskurs för fågelhundar vi ses 16 tillfällen (2 timmar). Alla får 16 gånger på tider som passar. Vi tränar mot jakt & prov. Mycket resultatgivande och uppskattad kurs!

* Apport special: Lär in gripa, hålla, bära, plocka upp, komma in med (i fart) och sitta med föremål i mun utan tugg och glapp. Ett roligt och glädjefullt sätt att lära in detta, men framför allt ett mycket pålitligt sätt. Vi jobbar med frivilligt betende och bjudande rakt igenom alla moment. Hunden lär sig att göra det som vi vill ha det innan vi sätter på kommandot. Därmed har vi aldrig använt kommandot när hunden har lärt in det och det gått tokigt. När det är riktigt bra och kvalitetssäkrat (vi ser till att det fungerar med alla typer av störning) sätter vi på kommando. Det blir ”Felfritt inlärande” och mycket säkert. Vi har inga misslyckande i samband med kommandot, inga tugg, glapp, tapp mm i inlärningshistoriken (som ofta dyker upp här och var annars).
En prova på, få hjälp och inspiration samt genomgång av dessa grunder. Kursen passar dig som vill detta för ditt tävlingslydnadsmoment, eller komma och få hjälp att reparera om det blivit tokigt. Den passar också perfekt för dig som vill träna din fågelhund till bra håll, kom hela vägen in och bra avlämningar. Ett komplement till din fågeljaktskurs hos mig där vi också lägger krut på de andra sakerna som jakthunden ska kunna. Alltså mer fokus bara på apporteringen som är ett så stort och viktigt ämne.

 

* Träningskurs över ett år (8 tillfällen): Detta är inte en Instruktörsutbildning men går du den här kursen lär du dig något av det viktigaste och mest andvändbara med mjuk träning och ett sätt att markera exakt när hunden gör rätt. Nu har du chansen! En kurs över 8 tillfällen med 3 timmar får du lära dig att bli riktigt duktig på att lägga upp din egen och hundens träning utefter en strukturerad och resultatsgivande inlärningsväg. 

OBS! Var inte orolig om du inte kan något tillfälle eller tiden på dagen inte passar: Anmäl dig om du vill gå kursen och meddela vilket tillfälle du inte kan, vi byter eller fixar så att du kan vara med en gång på nästa kurs. 

Första 2 gångerna på kursen läggs det störst vikt vid att forma fram nya beteenden. Du lär dig använda fri-shaping och targeting för att forma fram nya beteenden hos hunden. Du får också en grundlig introduktion i klickerträningens krundstenar.

Följande 2 tillfällen jobbar vi vidare med att få flyt på våra grundfärdigheter (att de utförs frivilligt och upprepade gånger efter varandra. Vi utvecklar leken & våra belöningar och börjar sätta kommandon på de grundfärdigheter vi fått flyt på.

Följande 2 gånger: Vi börjar lägga till störningar av olika slag som hunden får lära sig att stå emot. Vi provar korta kedjor av beteenden och börjar också prova dem i några olika disipliner. Det är nu du verkligen börjar se hur mycket den här inlärningsvägen börjar betyda fär dig och din hund, hur lätt det går när grunderna är på plats!

De sista 2 gångerna jobbar vi med att strukturera träningen så att den blir effektiv, överskådlig och resultatgivande. På det sättet lär du dig hur du successivt kan begära mer av hunden utan att den tappar lusten. Vi sätter också samman moment av olika slag (flera grundfärdigheter efter varandra likt kortare tävlingsprogram). Vi jobbar med avståndsbelöningar och ser till att det håller ihop som program. Du kommer ut ur detta som en betydligt skickligare hundtränare som själv hittar bra upplägg och lösningar!

* Lek, Lydnad, start & stopp: Vi leker fram lydnaden på ett roligt och kreativt sätt. Utifrån det får hunden lära sig tydliga gränser för hög aktiv nivå och lugn och kontrollerad stadga där den får vara stilla. Vi lär hunden tydlig skillnad på ”PÅ” (full fart, träning & lek), eller ”AV” (passivitet, vila & avkoppling). En väldigt bra grund för alla hundar att bemästra! Hunden lär sig självkontroll och att göra rätt val utifrån vad som är trevligt och lönar sig för den

För att hunden skall trivas med oss, måste vi erbjuda den rolig och kreativ samvaro och träning och inte bara vara en glädjedödare som sätter på koppel och sätta stopp för det roliga. Vi utvecklar leken på ett kreativt och roligt sätt och ser till att bli den bästa och roligaste personen i hundens liv.
OBS! Kursen kombineras med fördel med INKALLNINGSKURSEN i vår som bygger på att du skall kunna ha hunden lös och kunna kalla på den och den kommer! Start flera kurser i vår (kvällar och helger)
Elever & hundar som går båda dessa kurser garanteras gott resultat, de som tränar och gör läxan mellan kurstillfällena i vår, garanteras mycket gott resultat och väldigt mycket rolig träning med hunden! Tanken är att du och din hund ska bli riktigt skickliga på detta & du ska få riktigt bra struktur i träningen!

 * Balans, bygg upp – Stärk hundens kroppskontroll och självförtroende. Rolig träning för både dig och hunden som verkligen stärker din hund på många olika sätt. En lite kortare kurs med lite lägre pris, väl värd att satsa på. Vi tränar inne i hallen och om vädret tillåter ute på vår balansbana. Vi jobbar med roliga övningar som bygger upp hundens självkänsla, kroppskontroll, styrka och uppbyggnad av de små muskelgrupperna som är så viktiga för att undvika skador. Kul och nyttigt alltså!

Speciellt för dig som vill börja med Agility är denna kurs väldigt bra – vem vill inte att hunden är redo och väl rustad för aktiviteter med högt tempo och krävande rörelser? Tanken är att sätta igång bra träning och sedan ge lite tid att träna på detta (läxa delas ut med arbetsuppgifter) för att sedan jobba vidare! 

* Prova på att träna din hund – för dig som aldrig gått på en kurs! Detta är kursen för nybörjare som självklart älskar sin hund, men kanske skulle vilja få lite ordning på vardagen, eller bara lära sig att ha lite mer roligt och mindre av det ni inte vill ha i er relation & er vardag! Oavsett om din hund är van att vistas nära andra hundar eller ej skall vi säkert kunna få till lite bra träning (både rolig & nyttig). Du får läxa med hem att träna på. – Uppgifter som garanterat ger resultat, speciellt om ni tränar

Vi jobbar med att utveckla lite roliga belöningar. Självklart blir det träning på att gå bra i kopplet. Vi provar på lite av det vi kallar inkallningsträning. Jag tror faktiskt att ni kommer ha så trevligt på kursen att ni vill träna vidare & träffa fler nya vänner (hundar & ägare). 

* Nosework för nybörjare – nägot nytt och riktigt roligt Som hundförare får du lära dig att utveckla dina tekniska färdigheter: timing (när du klickar), kroppskontroll (vara neutral och stilla när hunden ska arbeta), belöningsplacering (viktigt för att hunden ska ha fokus på vad den söker och markerar och inte på dig). Tävlingar hålls nu på olika platser liksom doftprovet som tas före tävling.Efter denna kurs är Ni med största sannolikhet tävlingsklara (eller nära på) vid kursens slut!                                     OBS! VI TRÄNAR I HUNDSPORTHALLEN och eller i ladan intill där vi har två stora rum uppe att träna i. Det blir också träning ute en eller två tillfällen (del av kvällen).

Mary var en av de första instruktörerna som utbildades i Sverige (ACTNosework i Borlänge) under 3013. Sedan dess har jag hållit ca 35 kurser och det är nu många av mina elever som är ute och tävlar i Nosework. Under dessa kurser har jag utvecklat kursplanen en hel del. Vi jobbar med en passande kriterieplan så att hunden får lära sig att söka i allt svårare miljö, upplägg, koncentrat mm. Genom att göra det lätt för hunden att göra rätt och tydligt markera och göra det lönande för hunden, kan vi snart göra det svårare och svårare. Det blir ändå lättare och lättare för hunden då de gjort det fler och fler gånger.

När kursen är slut kommer ni att ha gjort ett test på doftprovet, jobbat i många olika miljöer med första doften (ute, inne, i behållare och på fordon) och med väl generaliserat arbete så att din hund är van att jobba i olika miljöer. 

* Nosework fortsättningskurs steg 2: Under denna kurs arbetar vi med högre kriteriesättning och fortsätter att lära oss att bli skickliga att läsa våra hundar – till slut är det ju det som de här handlar om!
Här kommer uppföljning för dig som gått första kursen, kanske klarat doftprov och börjat tävla lite! Nu jobbar vi vidare mot betydligt högre mål!

Vi avslutar med att testa alla ekipage på fler dofter och betydligt svårare gömmor, störningar & banor. Som hundförare får du lära dig att utveckla dina tekniska färdigheter såväl som att stegvis höja kriterierna för hur och var din hund ska klara av att jobba effektivt och tidssnålt för att finna alla dofter fi jobbar med.
Vi placerar gömmor högt (Hundsporthallen är mycket väl utrustad för det nu), riktigt högt, lågt och riktigt lågt. Vi varierar liggtid, störningar och utmaningar för att bygga era hundar starkare i sitt arbete och er säkrare att läsa dem!
Vi jobbar inne i träningshall 18 grader i vinter, ute i loge & magasin, på fordon av alla de slag. Vi är på en bondgård med mycket goda möjligheter. Vi jobbar in Lagerblad och strävar efter att få hunden precis lika säker på den. Vi har helt säkert de bästa förutsättningarna för att skapa riktigt bra Nosework-sökgömmor & träning på vår gård & utomhusbana med 30 olika stationer & skördemaskiner, loge, magasin mm. 

* ”Gör som jag gör” – Do as I do: Rolig träning där hunden får göra som du gör!
Kul träning som passar dig som har kommit till någorlunda flyt på vissa beteenden eller har en hund som lärt sig göra några beteenden på ditt kommando eller frivilligt (flyt). Har du gått några kurser hos mig – äkta klickerträning & fritt bjudande – flyt, då kommer detta gå som en dans! Ta med något att filma med, det är superkul!
En riktigt rolig aktivitet som bygger på att din hund gör samma som du just gjort. Gissa om det blir en popular uppvisning för familj och gäster! Alla kan vara med, det är en fördel om hunden kan några beteenden och speciellt om du tränat ”The clicker way” med frivilligt bjudande. Bilden visar att vi gör det samtidigt: Momentet ska helst gå till så hät:
Jag gör ett beteende medan hunden står och tittar på, när jag är klar och ställer mig säger jag ”Do”! Hunden ska då göra det den just sett mig göra. Nyfiken på hur man lär in detta:-)?  Superrolig träning utlovas!

* Problemkurs: En riktigt bra, resultatgivande kurs för dig som vill komma igång med detta viktiga arbete och få verktyg att jobba med långt framåt i tiden, efter att kursen är slut för att undvika att falla tillbaka i det gamla oönskade.

Vi tränar hunden att klara svåra situationer och bygger upp din och hundens trygghet i detta. Oavsett vad problemet är, kommer vi jobba med personliga lösningar som bygger på vetenskapliga teorier & forskning. Dels sk BAT metoden och dels klickerträning där vi lägger fokus på vad vi vill att hunden ska göra och ser till att det lönar sig. Jag har hjälpt väldigt många elever & hundar att bearbeta dessa problem och komma vidare med mycket bra resultat!

Välkommen på mjuk träning där du bygger upp en fin konfliktfri relation med din hund och får verktyg att jobba med i vardagen. Var inte orolig om du tror att ni inte kan fungera nära andra hundar. Så länge det behövs, hjälper jag en hund/ägare åt gången. Det ger er chans att komma väl igång med arbetet innan ni kommer nära det som triggar din hund.

Vi tar aldrig hunden över ”stresströskeln” utan ger den bra upplevelser av att klara lite i taget i stället. Vi bygger upp hunden med goda upplevelser och att den får uppföra sig väl och det lönar sig! För dig som har problem med att hunden drar i kopplet, vill rusa till andra hundar, vill hoppa på andra hundar, är rädd för andra hundar eller människor, är detta rätt kurs! Vi tränar en hund i taget! Kursen kan bokas som privatträning om så önskas! 

* Plattform, targets & kroppskontroll: Kursen för dig som verkligen vill få till bra ingångar och rätt position, Detta är del två i ämnet Fritt följ, bra position och ingångar. Vi jobbar mycket grundligt för bästa resultat. Kombineras med fördel med kursen Fritt följ, fotgånde och positionsträning som startar 29/11. Detta är mycket rolig träning, även om du inte tar tävlingslydnad på större allvar! Här får du utmärkt grund till detta moment (gå fint vid din sida i bra position och samt framför allt ingångarna till din vänstra sida från alla håll. Här får du en utmärkt grund till detta moment och framför allt ingångarna till din vänstra sida från alla håll. Kursen passar bra för dig som gått en eller ett par kurser och har en hund som kan hålla fokus på dig och inte bry sig om andra hundar som tränar samtidigt eller vistas nära. Oavsett om du vill tävla tävlingslydnad, bara träna det eller vill träna riktigt roliga övningar där din hund kommer fint in vid din sida från alla riktningar och kan gå med fin följsamhet vid din vänstra sida. Vi jobbar med hjälp av plattform och targets. Mary har skrivit många artiklar som publicerats om just Plattformsträning, dem får du ta del av för att kunna jobba vidare efter kursen!

Med hjälp av plattform formar vi positionen vid vår sida, först framför (se att hunden är rak) sedan vid vår sida och vi slipper titta snegla och gå vriden för att kolla om hunden är rak (det kan hunden redan när vi vänder upp). Stadga på plattformen och en rak hund, den allra första grunden. 

* Fritt följ & fotgående: Två tillfällen på 2 timmar Kursen för dig som vill få lite hjälp med fotgåendet om hunden drar och inte vill vara följsam. Självklart handlar det om att ha roligt ihop med hunden till vardags och bosta ditt värde. Men på den här kursen får du med dig rätt verktyg för riktig bättring med koppelgåendet. Kursen passar bra för dig som aldrig gått en hundkurs såväl som dig som har det, men vill få hjälp just med detta! Vi jobbar med flera olika träningsmoment/övningar som bearbetar detta på flera olika bra sätt. Belöningsbaserad träning så klart! Det ska vara mycket trevligt att frivilligt och glatt komma in vid din sida & söka kontakt med dig och gå fint med dig! Detta är del ett i denna kurs/utveckling av bra lydnad till vardags. Det kommer fler hela tiden! Plattformsträning (separat kurs) passar utmärkt att kombinera med denna! 

* Dogparkour kurs: En ny rolig sport som bygger hundens & din kreativitet. Något ni kan göra på många olika platser. Det ger hunden rolig aktivering och du blir mycket roligare för din hund. Det handlar om att träna hunden att göra många olika beteenden som inte alls liknar något ni gjort tidigare. Det främjar balans, kroppskontroll, fysisk uppbyggnad och stimulans.

* Sökkurs steg 1: Vi ägnar två hela dagar åt att komma igång med sökträning. Du får lära dig att lägga upp sökträningen i skogen enligt ”flying modellen” där hunden frivilligt söker sig ut till figuranten. Här är det viktigt att från början bygga upp stor glädje och förväntan hos hunden (att få komma ut till figuranten). Görs det grundläggande jobbet väl, kommer det sedan gå lätt att öka ut avstånd och svårighet för att få en tålmodig hund som jobbar. Vidare jobbar vi med handtarget & inkallningar där hunden springer mellan olika personer och duttar i handflatan.

Vi kommer också jobba med lösrulle/pinnar för att få fram ett bra gripande och hållande. Tanken är att du ska lära dig grunderna denna helg och att du sedan ska kunna ta det med hem och träna med din hund och vänner. Uppföljningskurs där vi baklängeskedjar momenten kommer att finnas längre fram. Kursen passar bra för dig som vill gå grundligt till väga med inlärning av dessa moment. Men den passar också utmärkt för dig som bara vill ha riktigt kul med din hund (det kommer ni garanterat att ha). Sökträning handlar om mycket samarbete mellan deltagarna som är figuranter åt varandra. Det är min förhoppning är att Ni som kursdeltagare kommer att bli bekanta och fortsätta att träna tillsammans efter denna intensivhelg! Kursliteratur: Boken Sök i Teori & Praktik av Cecilie Køste, Morten Egtvedt finns till försäljning första kursdagen. 

* Sökkurs steg 2: Vi fortsätter och bygger vidare på detta roliga träningstema. Du bör ha gått steg 1 och kommit igång med sökträning i system. Det är en fördel om du även tränat på frivilligt bjudande av ”in i position/fot, gripa och hålla föremål och gå fot vid din sida i skogen. Vi jobbar vidare med varje ekipage där ni befinner er. Vi baklängeskedjar rullmarkering och utvecklar sökträningen till fullt avstånd (50m) samt börjar med gömda figuranter och generaliserar. Vi går igenom hur du själv ska kunna träna vidare på detta efter kursens slut. Förhoppningsvis har du också fått nya vänner på kursen som du kan träna med! 

* Testa TRE kurs:En av de vanligaste kommentarerna jag får från mina nya elever är: – Jag vill att min hund ska tycka att jag är rolig, gå följsamt i kopplet och att den ska vilja vara med mig och komma när jag ropar på den. Jag är övertygad om att detta kommer att passa Er perfekt. Ni kommer att ha roligt tillsammans (vilket ökar din hunds intresse för dig), jobba med roliga banor där det lönar sig för din hund att följa dig (ökar följsamheten). Men viktigast av allt är att ni har roligt tillsammans! Det är lika mycket din egen insats som gäller, så ni får lära Er och träna tillsammans du och din hund (stärker er relation tillsammans).

Målsättningen: Att prova på 3 olika riktigt roliga sporter/aktiviteter och ha massor av roligt med hunden! Kanske vill ni sedan rikta in er lite mer på någon av dem!

* Rallylydnad steg 1 & 2: Kursen passar alla som vill lära sig något roligt och relativt lättsamt med sin hund. Till skillnad mot lydnadsträning och tävling, är detta ganska lättsamt. Det är inte fullt så nödvändigt med långsiktig träning och engagemang innan man kan komma ut och tävla. Tanken med rallylydnad är att alla ska kunna vara med och det ska vara roligt! Vill man inte tävla så går det bra också, träningen i sig är väldigt rolig!En av de vanligaste kommentarerna jag får från mina nya elever är: – Jag vill att min hund ska tycka att jag är rolig, gå följsamt i kopplet och att den ska vilja vara med mig och komma när jag ropar på den. Nu efter att jag själv gått Instruktörskurs i Rallylydnad, är jag övertygad om att detta kommer att passa Er perfekt. Ni kommer att ha roligt tillsammans (vilket ökar din hunds intresse för dig), jobba med roliga banor där det lönar sig för din hund att följa dig (ökar följsamheten). Det är lika mycket din egen insats som gäller, så ni får lära Er och träna tillsammans du och din hund (stärker er relation tillsammans). Upplägget kan variera något! Målsättningen: är att Ni ska lära er regler och förutsättningar för att kunna komma ut och tävla. Ni ska få hjälp med inlärningen av de flesta moment i Nybörjarklassen och komma igång med träningen så att Ni kan jobba vidare på egen hand. 

* Spårkurs kom igång: Inspirerande vår & höstkurs för hundar som behöver och längtar efter aktivering och stimulans, såväl som grundträning för dig som ämnar tävla med din hund längre fram. En teorikväll ingår (utan hund). Vi ser vad vi har i varje hund och lägger upp träningen därefter. Träningen kombineras med mycket lek och belöning i olika former beroende på vad varje hund uppskattar. Som förare får du lära dig att läsa av din hund och att kunna stödja den på rätt sätt och på rätt ställen i spåret. Med från denna kurs får du förslag på spårupplägg vid egen träning som förhoppningsvis motiverar dig och din hund att träna vidare tillsammans! 

* Viltspårkurs: För dig med jaktintresse läggs kursen upp med fokus på viltspår och inlärning av riktigt bra spårteknik. Här jobbar vi delvis på hårda underlag. I övrigt blir det spårning efter viltklöv av olika slag och utveckling av ämnet, i övrigt samma inlärningsteknik. 

* Avancerad spårkurs: Kursen riktar sig till ambitiösa ekipage som har kommit en bit i sin träning och som vill finslipa på detaljer eller ta ytterligare steg mot mer avancerad spårträning: För att tillgodogöra sig kursen på bästa sätt är det därför bra om man redan har klarat av grundträningen och behärskar normalsvåra spår på både hårda och vegetativa underlag.  Inkluderar: Lekutveckling och se över belöningarna och hur vi bäst kan belöna under spårningen. Störningsträning. Komma igång med spårning på hårda underlag. Linhantering & belöningsplacering, Spårupptag & få en riktigt bra spårteknik!

* Inkallningskurs: Det som gör träningen unik och effektiv: Precis som all klickerträning jobbar vi med positiv förstärkning och ingen bestraffning av något slag. Ge hunden ett liv i frihet med förtroende! Detta är förmodligen den allra mest uppskattade av alla mina kurser, tränar du så garanteras gott resultat!

Träningen bygger mycket på att vi stegvis arrangerar störningsmoment som hunden klarar av att välja bort till förmån för matte/husses uppmärksamhet/träning. Efter hand blir det svårare och svårare utmaningar, men det blir lättare och lättare för hunden att välja rätt då den förstärkts/belönats så många gånger tidigare för rätt val. Alltså: Det är mycket lätta störningar i början, men svårt för hunden som inte varit med om det tidigare. Vi hjälper hunden att välja rätt från början, bla genom att arrangera miljön. Efter hand blir störningarna (som varieras mycket och skräddarsytt efter varje hunds behov) svårare och svårare, men hundens val blir lättare och lättare då den lärt sig att välja bort störningen många gånger vid detta lag och i stället vet att mattes/husses godis alltid är godast och lek alltid roligast. Mycket förstärkning för rätt val alltså. Hur långt man kommer beror på hur mycket man tränar så klart. Men ”verktygen” att jobba vidare med detta själv eller med sina kompisar levereras till alla deltagare under denna kurs.

* Utställningskurs: Bli bäst i ringen! För Dig som ställer ut hunden och gärna vill få mer glädje när du visar den i ringen, är detta en utmärkt kurs inför sommaren. Jag har själv lagt lite energi på utbildning och ringträning och det tog sedan inte lång tid att inbringa ett championat för min Rooibos. Det är faktiskt väldigt mycket vi kan göra för att det ska ge resultat och dessutom är det mycket roligare att visa upp hunden. Vår träning går ut på mycket glädjefylld aktivitet i ringen, vi har några fler deltagare på kursen, just för att få vana att vistas med många hundar. Vi jobbar med en betingad förstärkare (som alltid ger belöning) och inga korrigeringar. Målet är att väcka glädje och ge hunden många mycket bra och roliga erfarenheter att ta med sig till dess den ska in i ringen på utställning. Vi fångar frivilliga beteenden som sedan får kommandon som du använder dig av på utställning. Hunden belönas för att aktivt delta i arbetet att ställa sig snyggt, springa med ”swung” i steget, hanteras av främmande person och vistas nära andra hundar. Du får konkreta råd på hur du bäst förbereder dig så att du kan kliva in i ringen med god självkänsla och en tydlig bild av hur du ska uppnå bästa resultat. Rolig, fartfylld träning som dessutom ger utmärkt social träning/störningsträning för din hund och säkert också bättre resultat på utställningarna!

* Balans & Bygg Upp Kurs: Här jobbar vi inne vid dåligt väder (med hjälp av massor av mina kluriga hjälpmedel), annars ute på vår fantastiska aktiveringsbana (belyst året om). Kortare & längre kurser med lite olika inriktning beroende på hundens ålder, ev svårigheter, skador och behov. Målet är att bygga hunden stark, glad och hållbar! Er relation stärks garanterat också! Varning: Det är vanebildande och väldigt roligt att fysträna hunden! 2, 4, 6, 12 timmars kurser! 

* Kantarellsök:  Lär din hund att hjälpa till att hitta skogens guld! Det låter kanske svårt, men din hund kommer att stegvis få fler och fler goda erfarenheter av att hitta och markera kantarellerna. Arbetet grundar sig på klickerträning med positiv förstärkning. Vi skapar ett beteende som resultat av god erfarenhet alltså.

Kursen är rolig och stimulerande för ägare och hundar. Vi börjar med några av klickerträningens enkla grunder (en teorikväll ingår). Därefter jobbar vi med bra belöningar som din hund gillar och börjar sedan ta fram ett sätt för din hund att markera (t ex lägga sig, krafsa eller skälla). Sedan börjar vi att introducera kantareller och belöna hunden när den uppmärksammar dem. Stegvis gör vi det sedan svårare och svårare, men det blir lättare och lättare för hunden som fått många bra upplevelser och kommer att tycka om träningen. Fika, kantareller och annat material ingår!

* Trixträning & gör som jag gör: Rolig, kreativ och stimulerande kurser där hunden verkligen är delaktig i utvecklingen och får tänka. Det är en fördel om hunden har en klickertränad grund (betydligt lättare att forma fram det vi vill ha). Superroligt och bygger också fin kontakt! 

* Privat träning: Oavsett om du är ensam eller vill träna med en kompis eller en liten grupp från din hundklubb, kan det skräddarsys helt efter önskemål. Självklart sker undervisningen enligt Canis principer med positiv förstärkning där vi fokuserar på det vi vill ha mer av (bra beteenden) och lägger mindre vikt på det vi inte önskar. Vi förändrar beteenden som resultat av god erfarenhet. Hör med mig om priser för er grupp och berätta om vad Ni vill att vi tar upp och går igenom så skräddarsyr vi ett upplägg för Er!

* Problemlösning: Det är inte ovanligt att hundägare har problem med att hunden gör utfall mot mötande hundar, andra människor eller visar rädsla för fordon och annat. Andra har problem med att hunden skäller på besökare, biter i föremål, stressar upp sig, drar i kopplet, är rädd för att åka i bilen mm. Ett annat återkommande problem är att hunden inte kommer när vi kallar på den. Självklart vill vi att hunden ska må bra och vara harmonisk och att vår samvaro ska vara så behaglig som möjligt. Om du känner igen några av ovanstående problem är du långt ifrån ensam. För det mesta går det att jobba bort problemen, eller i vart fall få det till en mycket bättre nivå. Skriv gärna ner en kort beskrivning av ert problem så kan jag lägga upp ett träningsprogram för just er.

* Sommarlägerkurs: En kurs för ålder 7-18 år med rolig träning med hunden, mellan 14.00-18.00 i TRE dagar. Halva tiden jobbar vi med roliga och nyttiga övningar på vår nya balansbana. Andra halvan av dagarna: Nybörjare Rallylydnad & aktivering i skogen! Denna kurs lämpar sig för barn som vill lära sig att ta hand om mer av hundens träning och få en bra relation till hunden. Självklart är det också roligt att träffa fler barn och deras hundar på kursen.

Vi börjar med övningar som ger hunden bra kroppskontroll, balans och följsamhet med dig. Det blir rolig träning att gå fint i kopplet och ha roligt med hunden i stället för konflikter och drag. Vi jobbar också med lite nyttiga inkallningsövningar.

Det är viktigt inför mer avancerad träning med hopp, svängar, balanshinder mm, för att undvika att hunden skadar sig och i stället blir självsäker och får en glädje och vilja att utföra detta med dig. Lunch ingår liksom hembakat och saft/te/kaffe

Hunden bör kunna vistas nära andra hundar, om den drar mycket och är i ivrigaste laget bör vuxen vara med hela tiden! Om föräldrar lämnar barnen med hunden ska en bur kunna användas för hundens pausstunder (vi har en del men inte till mycket stora hundar).

 * Sommarlägerkurs: VUXNA varje sommar kör jag en eller ett par veckor med kurser hela dagar i 3-5 dagar i följd. Detta kan skräddarsys och är ämnat för elever från utlandet eller som kommer från långväga. Inkvartering kan ordnas och goda luncher ingår.

Tex: 2 dagars Spårkurs (nybörjare, viltspår eller avancerad spårkträning, 2 dagars Sök i system

Eller 2 dagar Rallylydnad, 2 dagar Nosework och 1 dag Aktivering & fysträning, men det kan läggas upp enligt önskemål speciellt för sällskap om 2-12 personer (då med extra Instruktörs hjälp).

* Pensionärskurser dagtid:Nästan alla kursupplägg kan göras dagtid för pensionärer & ca 200 – 400:- i rabatt ges (beroende på hur lång kursen är).

* Ettårig Klicker TRÄNAR kurs & Samma kurs med inrktning på ”Bygg hunden stark”

Instruktör: Instruktör Mary Wright (har hållit drygt 30 ettåriga Klicker Tränar kurser med hundratals elever i Norden). Instruktör: Mary Wright  utbildning pedagogik Du får lära dig att bygga upp grundfärdigheter och få dem pålitliga. Sätta kommando på dem, testa dem i olika miljöer och slutligen baklängeskedja dem till riktigt stabila moment. Vill du bli riktigt skicklig på Klickerträning är detta kursen för dig. Detta är en uppdaterad kurs med lite mindre teori och mer träning samt mer egenträning med läxor som redovisas efter hand!

Du får lära dig Klickerträningens grunder:

* Ett 80:tal GRUNDFÄRDIGHETER som din hund får bjuda frivilligt och belönas för det.

* Därefter jobbar vi vidare för att få flyt (hunden upprepar flera gånger frivilligt).

* När det sker, sätter vi på kommandot

* Därefter testar vi att det fungerar i allt svårare situationer

* Slutligen kedjar vi ihop moment

Du och din hund får ”lära att lära” och efter att det är igångsatt blir träningen så mycket lättare.

Oavsett om du vill utbilda en vårdhund, tävla lydnad, rally, agility, fågeljakt, nosework, freestyle eller bara ha roligt med din hund, är detta en utmärkt väg att få bra grund i inlärningen!

Tid ges att träna mellan gångerna för bästa resultat Du som hört om klickerträning kanske vill prova äkta klickerträning och på köpet få en fantastisk relation med din hund. För dig som vill skrapa lite på ytan, men ändå lära sig mycket grundläggande och bra träning enligt vår inlärningsväg, passar denna kurs väldigt bra. Här får du med dig en en hel ”verktygslåda” att använda när du tränar för att lösa dina utmaningar och få struktur och resultat. Du får jobba med att lära din hund alla grunder & färdigheter med mjuk träning på ett sätt som ger bestående resultat med hunden som delaktig partner i arbetet & utvecklingen. Lättbegriplig träning med lagom långa pass! Kursen passar alla, men helst ser jag att du gått någon kurs för mig och att du varit med på en Teorikväll här (gratis).

Detta är inte en Instruktörsutbildning men går du den här kursen lär du dig något av det viktigaste och mest andvändbara med mjuk träning och ett sätt att markera exakt när hunden gör rätt. Klickerträning.

Lär dig att bli riktigt duktig på att lägga upp din egen och hundens träning utefter en strukturerad och resultatsgivande inlärningsväg.

Kursen består av 8 dagar över 4 helger med 6 timmar varje gång:

Första 2 dagarna: läggs det störst vikt vid att forma fram nya beteenden. Du lär dig använda fri-shaping och targeting för att forma fram nya beteenden hos hunden. Du får också en grundlig introduktion i klickerträningens krundstenar.

Dag 3 & 4: jobbar vi vidare med att få flyt på våra grundfärdigheter (att de utförs frivilligt och upprepade gånger efter varandra. Vi utvecklar leken & våra belöningar och börjar sätta kommandon på de grundfärdigheter vi fått flyt på.

Dag 5 & 6: Vi börjar lägga till störningar av olika slag som hunden får lära sig att stå emot. Vi provar korta kedjor av beteenden och börjar också prova dem i några olika disipliner. Det är nu du verkligen börjar se hur mycket den här inlärningsvägen börjar betyda fär dig och din hund, hur lätt det går när grunderna är på plats!

Dag 7 & 8: jobbar vi med att strukturera träningen så att den blir effektiv, överskådlig och resultatgivande. På det sättet lär du dig hur du successivt kan begära mer av hunden utan att den tappar lusten. Vi sätter också samman moment av olika slag (flera grundfärdigheter efter varandra likt kortare tävlingsprogram). Vi jobbar med avståndsbelöningar och ser till att det håller ihop som program.

 

Om du är intresserad av specifik kurs/vill ha råd om vilken kurs som passar just er:

Hör av dig med namn, mail & tel nr, hundens namn, ras & ålder samt vad du önskar få ut av kursen! Berätta vad ni gjort tidigare, vad du har för mål och om ni har några problem/svårigheter. Sedan kan jag höra av mig med förslag på vad som passar er och är på gång just nu! Du bestämmer så klart när du fått förslaget!

Jag ser fram emot att höra ifrån Dig och hoppas få träffa dig och din hund på någon inspirationsrik kurs eller privatträning mycket snart! Kom ihåg att våra hundar är just det HUNDAR och inte maskiner. Det är just det som gör det så roligt att träna tillsammans, det är en utmaning, en rolig sådan!

 

Kontakt: mary@maryshund.se Tel: 0708-435282

Comments are closed