Valpar på gång

VÅREN 2024 har vi flera valpar på gång: Molly & Daisy är båda dräktiga och det ser ut att bli många valpar mellan 28/4-8/5:

SV J (J) CH Wisborgens Mantle Molly & Sugarbullet Enforcer ”Bracken”

Wisborgens Decent Daisy & Sugarbullet Enforcer ”Bracken”

Vi avlar främst på Jaktduglighet, träningsbarhet, friskhet – Dessa hundar är mycket sociala, tysta i arbetet, mycket angelägna att göra rätt och samarbeta ”Will to please”. Trygga, glada och lätt att lära och samarbeta!

Alla 3 hundar finns här hos mig för den som vill komma och träffa oss (dock ej efter 20/4 då det blir födsel i slutet av månaden).

Molly har lämnat 2 kullar av fina bruna valpar. Den sista kullen gav 6 honar, därför parar vi om med Bracken i hopp om några tikar.

Jag har inte lovat någon en valp ännu, vi träffas först så klart.
Den som avser att träna för jaktprov och jakt ligger naturligtvis överst på listan.
Likaså hund för Specialsök och Polisarbete.
Pris: Valparna kommer säljas för 25.000:- inkl moms.
Jag erbjuder en ettårig grundkurs för 1/2 (ordinarie pris 6.100:-) av priset och mycket fri extra träning regelbundet i mina fågelmarker.
Självklart besiktigas och registreras de i SKK, chippas, vaccineras, avmaskas mm.
Passning vid resor och annat: Kan nästan alltid hjälpa till. Vår flock och avkommor är alltid välkomna.
Vi har en grupp härliga trevliga ägare som köpt valpar och de ses och tränar och vi ses spontant. Självklart blir nya valpköpare inbjudna i gruppen.
Jag finns alltid att rådfråga och få hjälp från om det behövs.
Jag har mycket förväntningar på dessa avkommor och har kämpat mycket för att få till dessa parningar. Att få hit bra Engelska linjer är inte det lättaste. Nu går det inte längre att flyga hund till/från Storbritanien med hund (över 8 kg som åker i kabin) sedan Brexit. Så jag är väldigt glad att ha fått Kent att röntga, ögonlysa denna hane, rabiesvaccin, skriva in dem i DKK (så att de får ett DK registrerings nr och vi kan registera dem i SKK. Det var inte gjort på en kafferast.
Som ni vet är båda mina tikar A på höfter UA på Patella och HD.
Jag tror dessa avkommor kommer bli fantastiska på många sätt: Grym jakt, mjuka och mycket träningsbara, fantastiska markörer och apportörer (som mormor Trickan och Mamma Molly & detsamma för Daisy som är grym apportör).
Jag föredrar Mail till att börja med då jag ofta undervisar och tar hand om fasaner mm.
Sedan kan vi avtala om när vi kan ses om det är aktuellt!
MVH
Mary

Självklart vill jag finna hem/ägare som kan ge valpen det den är avlad för och komma till någon som tycker om att träna och vara aktiv med hunden. Det är inte nödvändigt att vara etablerad tränare av spaniel, men viljan och målet ska vara att träna för det.

Den som tränat spaniel till jaktprov och dessutom lyckats med det ligger så klart högt på listan. Men den som är van att träna hund mjukt och vill lära sig detta och gå kurser har också bra möjligheter även om det blir den första spanieln.

Den som önskar och kan får möjlighet att komma till mig på en tränings träff: Jag visar hundarna i söket och lite vad de ska göra. Vet du inte exakt hur målet ser ut, får du chans att se dessa hundar (Molly, Daisy & Bracken)göra det som en jaktcocker ska göra i en Clinic. Jag bjuder så klart på detta och fika och tänkte att det kan göras för er som kan komma gemensamt när det börjar bli dags.

Wisborgens Decent Daisy ( Mollys helsyster 2.5 år), jagar hårt i klassisk cockerstil, fin markör och utmärkt apportör, blir parad med Bracken i vinter. Mycket lovande! Daisy godkänd på Vattenprov, kommer starta på prov hösten 2024.

Wisborgens Mantle Molly 3:a Cocker SM 21, seger/Guns choice CERT 22, 1:a pris/diplom 23.

Molly & Matte snackar ihop sig

kommer paras med ”Bracken” Sugarbullet Enforcer, röntgad & ögonlyst (S. FT CH Moelfamao Griffon D. FT CH Scarlet Dusk). Välmeriterad hårt jagande brun hane som lämnat fina kullar både i England och Danmark. Precis som Molly är han mjuk och angelägen att göra rätt. HD B & ögonlyst CLEAR

Wisborgens kennel hoppas alltså på 2 intressanta kullar i början av mars-april, för jakt och jaktprov, specialsök eller Polisarbete!

Status:

Wisborgens Decent Daisy, Mollys helsyster ögonlyst CLEAR och Patella undersökt CLEAR. Sedan tidigare HD A & AD Clear. PRA clear.

Wisborgens Mantle Molly HD A, AD Clear och Patella Clear, PRA clear.

Molly är ögonlyst och har en mycket mild grad av Distichiasis (2 små mjuka ögonhår i ögonlocket som enligt vet inte kommer att besvära henne). Inget problem för avel, men ska helst inte avlas med hane med det samma.

https://cockerspanieldatabase.info/…/pedigree/134707/i

FTW Sugarbullet Enforcer

Leverfärgad hane med vitt bröst

Bracken, som är hans smeknamn, är efter FTCH Scarlet Tusk och FTCH Moelfamau Griffon, som har vunnit det engelska mästerskapet.

Han har vunnit ett mästerskap i England innan han importerades till Danmark

I DK har han en seger i segrarklass och 3:e plats på Danska mästerskapet.

Han har flera avkommor både i England och Danmark som tagit pris i öppen klass.

Bracken är en utmärkt jakthund som har varit en del av Kent Kristensens professionella hundteam som Manor Shooter/Pheasant Keeper i många år. Han är ärligheten själv, tyst och otroligt mångsidig. Stark i sökningen och skicklig apportör för allt från Bekkasin till hare. Han har en fantastisk uthållighet och arbetar i många dagar i rad.

Han avlar okomplicerade valpar av hög kvalitet med starka jaktegenskaper. Han avlar alla färger.

Okt 22: Molly seger och Certifikat i Segrarklass/Strängnäs.

Bedömning från båda domare: T.A. Startar i motvind i dike. Vi har sett flera tuppar springa framåt och till en början har tiken en tendens att sticksöka i samma riktning. Finner en fasantupp och är helt stadig. Tyvärr blir den inte fälld. Efter stöten går tiken med bra marktäckning och kontroll. Fin fart o stil. M.H. Startar i dike. Täcker mycket mark i bra fart. Stöter flera fåglar som bommas. Visar utmärkt stadga. Byter mark. Producerar fågel som fälls. Gör en bra apport.

Kölista för valpar våren 2024 är igång, gäller köp av valp för jaktprov och fågeljakt.

Maila: mary@maryshund.se

Maggie

Tik utan nagel (blå)

Tik nr 2

Valpar från Mollys andra kull 6 veckor & Daisys första kull (svarta):

 

 

Äldre:

SM- 2021 3:a

 Molly som valp med mamma

 Molly 2 år klar i Segrarklass

 

Molly över Gotlandsmur:

https://vimeo.com/643899476

Barnläger vattenapport:

https://vimeo.com/643900314

Daisy vattenprov:

https://vimeo.com/643900171

Molly Salixjakt:

https://vimeo.com/507554310

Vändningar Freddy:

https://vimeo.com/541816538

OM MARYS KURSER & FÅGELHUNDSTRÄNING

 

 

Äldre inlägg:

Trickan diar 4 veckors valpar 2019 års kull

Vid 4 veckor börjar valparna lyfta och bära 2019 års kull

Trickan & Freddy 9 mån i nysnö

Trickan visar valparna bära på föremål i lek 2018 års kull

Freddy bär själv 2018 kull

Freddy apporterar i vassen 10 veckor 18 års kull

Freddy simmar 7 veckor 18 års kull

Freddy jakttränar 12 månader ettåring från 18 års kull

 

 

Comments are closed