Aktuellt Nosework

Senaste Nosework Summit tävlingen var mycket lyckad & vi lägger upp några till under vintern!

Håll på TEMA där vi lägger upp dem TEMA 

 

 

Under våren 2023: 

Många nya kursstarter i Nosework Nybörjare, Steg 2 och fortsättning avancerad samt special tävlingsträning med Mary Wright. Väldigt många av mina elever är ute och tävlar framgångsrikt. Nu får jag lite tid att köra 3 av mina egna cockrar och det blir rapport på det!

Kolla kurserna HÄR

Ang ev spridning av Corona i vinter: Vi är lika aktsamma som alltid!

  • Vi har Kurser, träning & tävling: Kurser aldrig mer än 6 personer, tävling aldrig mer än en person framme åt gången och aldrig mer än 49 deltagare på en dag utspridda på gården
  • Vi har handsanering vid ut & ingång i hallen (300m2) och max 6 personer i hallen samtidigt (finns även vid toa)
  • Vi håller alltid avstånd 5-10 meter mellan oss.
  • Alla beröringspunkter saneras dagligen!

Under året arrangerar vi doftprov, träningstävling (12 olika gömmor) i olika svårighetsgrad. Du kan också boka in dig på Tema Nosework för nybörjare & komma vidare samt avancerad nivå (fler dofter, längre liggtid, högre höjder mm).

Vi startar regelbundet nya kurser i alla nivåer.

Du kan också gå med i Hundsporthallens FB grupp NOSEWORK för att hitta träningskompisar.

Här lägger vi ständigt upp nytt om kurser, temadagar & annat!

På gång just nu (mer/nytt hela tiden):

 Se kursutbudet!

Har du något kul på gång och vill tipsa eller få med fler? Hör av dig så lägger vi upp det! Håller du kurser (utbildad instruktör), hör gärna av dig om du vill hålla kurser!

Tema Nosework:

Se KURSER & TEMA

 

Innan du sätter igång MÅSTE du läsa detta! För den som vill träna NOSEWORK i vår hundhall, ska förutsättningarna vara de absolut bästa för alla! Därför måste alla vara med och bidra till att det blir så.
Vi tillhandahåller en hel del bra utrustning/möjligheter och för att det ska fungera måste våra regler efterföljas minutiöst/exakt:
1) Allt som placeras ut, skall tas bort efter passet. – Tag med sprayflaskan (har såpa och ättika i) och papper från rullen, gå runt och ta bort doftgömmorna. – Spraya direkt och torka så att du inte glömmer bort var den suttit.
2) Om du har svårt att komma ihåg var du sätter dofterna, får du skriva upp det helt enkelt.
3) Det får under inga förutsättningar lämnas dofter kvar i hallen!
4) Inga dofter får komma i direkt kontakt med utrustning i hallen: Varken golvet, träväggar, sandsäckar, tunlar mm
5) Dofter får placeras i påsförslutare, i små burkar, på klämmor (t ex magnetklämmor). Se bild!
6) Använder du möbeltassar: Det får endast ske i behållare, små burkar, lådor och annat du tar med dig som du i så fall  tar hem, gör rent till nästa gång du ska använda dem (genom att slå minst 60 gradigt vatten över eller vädra riktigt väl).  Möbeltassar: får absolut inte sättas på någon inredning i hallen! (Doften går igenom den och sätter sig i väggen eller mattan mm.) –Använd plasthandskar: när du förbereder topps och annat, tassar mm.

Tipps: Förbered först en egen passande glasburk med lock som du tagit bort plasten på insidan av locket ur. Tippa i så många du ska använda, droppa doften på dem och använd en pincett som du har i ditt kitt (gör rent efter varje gång) för att sätta dem där du vill ha dem/på klämmor mm. Om du har en annan burk/behållare med lock, kan du lägga dm i den och ta med dig när du går runt och sätter ut dina gömmor.
Längre liggtid: Du kan förbereda lådor mm innan du kommer, eller sätta ut direkt när du kommer och ta dem sist.– Har du fler dofter = fler burkar & pincett. – Klipp t ex ut de tassar du ska ha från arket (lägg tillbaka de du inte ska ha, om du inte redan gjort det hemma) och använd arket för att sätta droppen på och sedan placera där du ska ha den (i dina kartonger eller andra behållare).
Dofterna ska hanteras med omsorg och försiktighet:  Förslagsvis över ett stycke plast/sopsäck (på golvet) för att vara säker att inget droppar på golvet. Den ska vikas ihop med omsorg och tas ut, placeras i en plastpåse som du helst tar med dig och slänger någon annanstans. Inte i våra sopkärl och absolut INTE i vår vita soptunna inne!
Tappas något på golvet – spraya & torka genast! Har du tops i små värmeljusskålar (under koppar/krukor: skall försiktighet vidtas. – Om hunden har benägenhet att slå ut skål/välta, är det inte ett bra alternativ. Händer det: spraya/torka ordentligt!
– Använd egna kartonger/papp mm. Sätt möbeltassen i locket upptill eller sidorna (ej i botten, det sätter sig även i mattan). – Topps i påsförslutare som kan placeras i dina medtagna grejer. Ramlar den ut på golvet, gör rent. – Doft i glas/plåt/lergods mm. Ok om doften inte kommer i direktkontakt med hallens inredning.
 OK/Tillåtet:
– Doft på topps på klämmor/magnet:  kan sättas på agility stöd och t ex koppelkrokarna på väggen mm (för att få höjd).
Än en gång: INGA dofter i sandsäckarna eller tunnlarna (det tar månader innan de går bort. (doften faller nedåt och det finns sand där förutom plasten).
Doft i små metallburkar: kan sättas på våra preparerade trälister med fastsatta magneter (de kommer sitta uppsatt ute på vår fasad och inne längs ena väggen). Där kan du få till 5 olika höjder! INGA möbeltassar får sattas direkt på dessa lister eller vägg.
Utomhus: På era egna fordon, längs vår långsida, längs den närmaste delen av röda byggnaden intill vår entre. Glöm inte ta bort klämmorna och ingen kontakt med väggar eller betong.
Vad du ABSOLUT måste göra om du använder dessa:
Ta inte någon utrustning från hallen (det drabbar alla)! – Små superbra magnetklämmor kan beställas från GRANIT på nätet: Små plåtburkar från Kortförlaget i Bromma/Sundbyberg.
Tack alla för att ni hjälper till att göra vår hall till den absolut bästa träningshallen för Nosework! På det här sättet har vi inga glömda gömmor som lurar våra duktiga hundar!
Kurser i Nosework: Se KURSER & TEMA på hemsidan. Jag håller hela tiden Nybörjarkurser, Steg 2 kurser & Tema Nosework (prova på) som du kan boka in dig på! Jag var en av de första som utbildades på Instruktörsutbildning i Sverige och har haft över hunda elever, varav många är ute och tävlar! Välkommen!
Mary Wright  Sertifierad Noseworkinstruktör,  Canis Instruktör mfl

Comments are closed