Marys hund – Mina hundar & jag

13/1-24 fick vi vårt Championat – SE J (J) CH Wisborgens Mantle Molly

Mary & Freddy & med Molly, Freddy & Trickan (nu i himlen)

”Marys Hund” är Marys Hundföretag: Hundsporthallen i Kungsängen 

Jag som driver anläggningen och hundskolan är Mary Wright, bosatt i Kungsängen med mina 5 Jakt cockerspaniels + en avelshane som är till låns på livstid. Jag bor bara ett par minuters väg från vackraste, underbara Frölunda Gård och min Hundhall. Men inte minst också den storslagna naturen som omger gården i alla riktningar. Våtmarker, vass, slånsnår, öppna ängar, vacker skog och sjönära marker intill Mälaren. Här finns plats för all typ av hundträning och för att njuta av djurliv, tystnad och stillhet. Här trivs jag och har möjlighet att träffa mina elever, vänner och deras hundar för rolig, kreativ, inspirerande och resultatgivande träning!

Under ca 18 års tid har jag tränat människor & hundar på heltid. Jag har ca 350 elever/år och har så haft i många år. Det är dessa möten och träningspass som gjort mig till den Instruktör och Hund Coach som jag är i dag. Det är oerhört lärorikt och jag får hela tiden utlopp för min kreativitet för att utveckla nya vägar att nå fram och lyckas med varje ekipage (hund & ägare). ”Banken” av erfarenheter och lärdomar blir allt större och min ödmjukhet för det jag arbetar med allt större. Aldrig en tråkig dag och alltid gott om utmaningar och underbara djur och människor som ofta blir mina bästa vänner. En lycka att få dela med mig av allt jag kan och se stora leenden är mitt klick och det som driver mig vidare i lärandet och undervisandets underbara värld!

Min hundträning bygger i det mesta på stor kärlek till mina hundar, glädjen i att se dem bli allt klokare och delaktiga i sitt lärande och utvecklas som jakthundar, läromästare och partners. Var och en av mina hundar bistår mig på sitt sätt.

Trickan i Hundhimlen

Freddy: Trickans första son – min jaktpartner och allt i allo, 6 årig hane med mycket vitt på bröstet. Vattenprovet klart och ett 10:tal starter i Öppen klass, några gånger väldigt nära, men har lite ”myror i brallan” när det blivit mycket fågel, gubbar med bössa mm. Hans jakt är väldigt bra, finner och får alltid upp vilt och stadig. Väldigt bra apportör. Han är fantastisk på att hjälpa mig med Barnen på mina Barnkurser och läger. Han är helt otrolig på att läsa av vem som behöver stöd och tröst. En hane som är kompis med alla andra hanor – självklart är han ledare och bestämmer. Freddy är mycket trygg och kärleksfull – Freddy är min stora kärlek!

Freddy 6 år i april 24

Bracken 11 år 2024 – Vi älskar honom!

Bracken: är här på livstid, vår avelshane Sugarbullet Enforcer som blivit Freddys bästa vän. De är bundisar och jagar superbra tillsammans. Bracken är snäll, ärlig och gör alltid sitt bästa, även han hjälper till med barnläger och kan lånas ut till den som tillfälligt inte har någon hund att träna. Bracken har blivit en älskad del av vår flock! Han är B höfter och ögonlyst, meriterad i England & Danmark (bla 3:a på Danska Mästerskapet)

Molly

Molly: 5 år 2024 är Trickans dotter (min första mycket älskade och djupt saknade jaktcocker Black & tan som syns på många bilder med vitt bröst). Molly är lik Trickan på många sätt men är otroligt mjuk och lättränad, fantastisk vilja att göra rätt och samarbeta. Chokladbrun reslig cockertik som bara behöver ett sista CK för championat. Jag har lärt mig mycket av att starta henne i segrarklass där hon alltid är med i andra släpp och får in fåglarna. CERT, CK, Guns price, 1:a pris/Diplom – slutligen Championat januari 24. Jag ser henne i hennes avkommor och ser fram emot att starta dem och förhoppningsvis i segrarklass till hösten. Oerhört stabil, snäll, lydig, duktig. A-höfter, UA patella & Armbågar.

Molly vänster, Daisy höger

Daisy: 4 år augusti 24, är helsyster till Molly. En svart reslig tik med mycket fart och jaktlust. Vattenprov ok. Daisy har haft en kull och det en till våren 2024. Jag hoppas få Daisy klar för jakt och prov 2024, vi har haft lite mognad att falla på plats. Hon är snäll, ödmjuk, arbetsvillig med mycket tryck i tassarna och fin apportering. A höfter, UA patella & armbågar.

 

Maggie May: Mollys dotter född 22 som är Chokladbrun med ljusbrun/beige tecken och tassar samt rumpa (syns bra när hon jagar). En riktig vildbatting med krut & turbo. Min stora förväntning och mitt framtidshopp. Jag älskar att jobba med denna hund, men hon kan också driva mig till vansinne. Hon kan lista ut allt, hoppa över staket på 2 meter och allt därtill. Men hon har mammas härliga inlärningsförmåga och vilja att göra rätt. Jagar fantastiskt och otrolig stadga. Markering och apportering är också helt fantastiskt bra. Hoppas på henne och segrarklass/SM 2024 & 2025. UA på armbågar, Patella och A höfter. Hoppas detta blir min nya avelstik när hon visat vad hon går för.

Sweet Skylla: Daisys dotter som blev 1 år i början av 2024. Otroligt lätt som valp, full, full fart och lätt att jobba med. Oerhört trygg, social och mycket trevlig. Älskar denna unga hund och har stora förväntningar. Hon är precis likadan som mamma Daisy till utseendet (svart med vitt bröst och rätt spetsig nos). De är så lika nu när Skylla växer till sig, att jag har riktigt svårt att se vem som är vem. Skylla fick av någon anledning vara med och jobba lite på en Nosework kurs och jag upptäckte att ”här har vi en talang”. Som 10 månaders fixade hon sitt doftprov (på 7 sekunder) och vi kommer nog tävla en del som hobby så klart. Skylla är duktig att apportera, stadig redan och fin fart och stil i början på söket. Alltid glad och mycket livlig! Min framtid och kärlek! Min enklaste och lättsammaste valp någonsin, bara glider med och ställer inte till med något.

SM 2022 Molly & jag 3:a

Marys utbilningar & kurser

 

 

 

 

Comments are closed