KLICKER TRÄNARKURS Beskrivning

Flaggskeppet i mitt kursutbud och grunden till detta fantastiska sätt att träna & lära:

Min ettåriga Klicker TRÄNAR kurs över 4 helger med 6 timmar/dag i åtta dagar eller 16 x 3 timmar under ett år (jämt fördelat) helger eller vardagskvällar.

Du får lära dig att bygga upp grundfärdigheter och få dem pålitliga. Sätta kommando på dem, testa dem i olika miljöer och slutligen ”baklängeskedja” dem till riktigt stabila moment.

Vill du bli riktigt skicklig på Klickerträning är detta kursen för dig.

Mary Wright är utbildad Canis Klicker tränar Instruktör och har i 17 år haft drygt 160 ettåriga Tränarkurser.

Jag erbjuder en TRÄNAR kurs enligt grunden & vetenskapliga teorier med vissa uppdateringar och förbättringar för familjehunden och tävlibgshundens grunder.

Men numer också en Ettåring TRÄNAR Kurs för fågelhunden, som garanterat ger en stabil grund och goda möjligheter att kunna sätta ihop hållfasta moment för jakt & prov.

Dessa 2 upplägg liknar de ursprungliga, men med lite mindre teori och mer träning samt mer egenträning med läxor som redovisas efter hand!

Oavsett vilken du väljer, vad du vill göra med din hund i framtiden, vilken sport du vill satsa på, är detta den bästa grundkursen där DU LÄR DIG ATT TRÄNA DIN HUND! Oavsett om du vill använda en klicker eller inte, är detta den vetenskapliga grunden till riktigt bra belöningsbaserad träning som bygger riktigt fin relation och en fantastisk trygghet i sättet du tränar. – vetskapen i att det fungerar och att både du och hunden lär er en fantastisk inlärningsväg tillsammans. När ni lärt er grunderna blir allt så otroligt lätt!

Beteende som utförs ofta sätter sig (oavsett om det är önskat eller ej). Det kan vara belönande för hunden att få chans att utföra något vi inte önskar (dra, smita, skälla, stjäla). Varje gång den hör ett kommando eller sitt namn eller kom mm och den inte gör det/lyssnar – lär den sig att den kan välja!

På den här kursen får du lära dig att ändra på mycket av vad du gör, så att din hund kan ändra på sitt beteende. Om du vill att din hund ska vara lyhörd och gå med i slakt koppel, ska du då dra i kopplet för att den ska komma, eller ge den chansen att läsa av dig och göra rätt val redan som ung? Jag brukar fråga mina elever: Vem ska göra jobbet, du eller hunden? Hunden måste få en chans att tänka och lära sig göra genom att du väntar och väntar tills den gör rätt val. Det är ju utan tjat och drag du vill ha det resten av erat liv inte sant!

På min kurs kommer du raskt lära dig att tänka om, vara tyst ett tag och ge hunden chansen att välja dig! Självklart måste vi anpassa omständigheterna så att valet blir lätt i början (lina, skilje skärm mm). Vi gör det mycket lätt i början och sedan stegras svårigheten (vi höjer kriteriet).

När året är slut får jag ofta höra att Det var den bästa kurs eleven gått någonsin, att det förändrat relationen till hunden och sättet att träna hunden. Många säger att det också bidragit till bättre relation i hemmet då samma metod tillämpats där:

Fokusera på det vi önskar och se till att det lönar sig och lägg inte fokus på vad vi inte vill ha!

Jag får väldigt ofta denna fråga från mina elever: – Hur kan jag få hunden att sluta …….

Mitt svar är alltid detsamma: – Vad vill du att hunden ska göra i stället? 

Oftast är det motsatsen du ska fokusera på: Om hunden inte ska skälla på gäster i hallen – belöna den i sin bädd när det ringer på dörren. Om hunden inte ska dra i kopplet, se till att den inte kommer framåt genom att dra (jag vet det kan vara en prövning, men jag ska lära er att få det så bra). Om du vill att hunden inte ska dra mot andra hundar – ta ut avståndet rejält så att din hund lugnt kan se den andra hunden passera tyst och stilla (med slakt koppel).

Det ska vara lätt att göra rätt och vi ska inte tjata med massor av kommandon innan hunden kan beteendet! Din hund ska få lära sig att läsa av dig och då behövs inte så många ord. Hundar läser oss nämligen till större delen icke verbalt.

Du får lära dig Klickerträningens grunder:

* Ett 70:tal GRUNDFÄRDIGHETER som din hund får bjuda frivilligt och belönas för det.

* Användande av targets, plattformar och annat kul & nyttigt

* Därefter jobbar vi vidare för att få flyt (hunden upprepar flera gånger frivilligt).

* När det sker, sätter vi på kommandot

* Därefter testar vi att det fungerar i allt svårare situationer

* Slutligen kedjar vi ihop moment

Du och din hund får ”lära att lära” och efter att det är igångsatt blir träningen så mycket lättare och det blir så lätt att lära in nytt.

Film backa på plattform

Oavsett om du vill utbilda en vårdhund, tävla lydnad, rally, agility, fågeljakt, Nosework, Freestyle, Dog Parkour eller bara ha roligt med din hund, är detta en utmärkt väg att få bra grund i inlärningen!

Tid ges att träna mellan gångerna för bästa resultat Du som hört om klickerträning kanske vill prova äkta klickerträning och på köpet få en fantastisk relation med din hund. För dig som vill skrapa lite på ytan, men ändå lära sig mycket grundläggande och bra träning enligt vår inlärningsväg, passar denna kurs väldigt bra. Här får du med dig en en hel ”verktygslåda” att använda när du tränar för att lösa dina utmaningar och få struktur och resultat. Du får jobba med att lära din hund alla grunder & färdigheter med mjuk träning på ett sätt som ger bestående resultat med hunden som delaktig partner i arbetet & utvecklingen.

Lättbegriplig träning med lagom långa pass! Kursen passar alla, men helst ser jag att du gått någon kurs för mig och att du varit med på en Teorikväll här (gratis).

Detta är inte en Instruktörsutbildning men går du den här kursen lär du dig något av det viktigaste och mest andvändbara med mjuk träning och ett sätt att markera exakt när hunden gör rätt. Klickerträning.

Lär dig att bli riktigt duktig på att lägga upp din egen och hundens träning utefter en strukturerad och resultatsgivande inlärningsväg grundad på forskning och vetenskapliga grunder.

ANTAL DELTAGARE: Max 6 deltagare/kurs. 

Kursliteratur: En riktigt bra hundträningsbok Canis Förlag (som du får första tillfället vi ses). Vidare ingår många olika kurstexter, listor & träningsstruktur 

VI HAR ALLTID tillgång till en 300m2 stor fräsch, tempererad träningshall, så vi behöver aldrig vara ute i regn. Men är vädret fint kör vi på gräsplanen! Det ingår alltid kaffe/te & hembakat fikabröd och ofta något lättare att äta.

FRI TRÄNING PÅ AKTIVERINGSBANAN: Under hela utbildningen ingår FRI träning på vår Aktiveringsbana när du vill!

VIDEOS Under året stöds mycket av det vi går igenom & jobbar med av videos som du får tillgång till: Några exempel på hur vi tränar: 

Kontakt & start

Vi jobbar enligt Klickerträningens grunder där hunden bjuder frivilligt innan vi sätter på kommando

Vi lär t ex hunden att gripa andra föremål (inte Apportbock/dummy mm) så får vi inga fel med i inlärningen på det som verkligen är viktigt. Det blir felfri inlärning på det viset!

Hur vi lär in inkallning:

Hundhallen:

Första gångerna: läggs det störst vikt vid att forma fram nya beteenden. Du lär dig använda fri-shaping och targeting för att forma fram nya beteenden hos hunden. Du får också en grundlig introduktion i klickerträningens grundstenar. Vi jobbar med stadga/pausfas, träningsfas och belöningsfas och börjar jobba med alla roliga grundfärdigheter på vår lista.

Vidare: jobbar vi vidare med att få flyt på våra grundfärdigheter (att de utförs frivilligt och upprepade gånger efter varandra). Vi utvecklar leken & våra belöningar och börjar sätta kommandon på de grundfärdigheter vi fått flyt på. Vi tränar även på vår aktiveringsbana med många olika momnent i Dog Parkour som vi filmar!

Därefter: Vi börjar lägga till störningar av olika slag som hunden får lära sig att stå emot. Vi provar korta kedjor av beteenden och börjar också prova dem i några olika disipliner. Det är nu du verkligen börjar se hur mycket den här inlärningsvägen börjar betyda fär dig och din hund, hur lätt det går när grunderna är på plats!

Mot slutet: jobbar vi med att strukturera träningen så att den blir effektiv, överskådlig och resultatgivande. På det sättet lär du dig hur du successivt kan begära mer av hunden utan att den tappar lusten. Vi sätter också samman moment av olika slag (flera grundfärdigheter efter varandra likt kortare tävlingsprogram och kedjor). Vi jobbar med avståndsbelöningar och ser till att det håller ihop som program.

Vi kan ordna billigt boende för dig och din hund på gården från sommaren 2024!

Boka kurs:

Boka fågelhundskurs (speciell inkallningskurs):

Om Marys pedagogik:

Om Marys utbildning:

Mer kurser av intresse, hör av dig om du vill ha en ny kurs upplagd tider som passar dig:

 

Comments are closed