INKALLNINGSKURSER Beskrivning

 

Ge din unga hund ett rikt liv med frihet i förtroende och skapa en fungerande vardag med glädje och tillit! Detta är kanske min mest populära kurs som är en perfekt uppföljning efter min kompletta valpkurs (över 6×2 timmar & uppföljning 6 månader senare). Går du dessa 2 kurser under valpens första år, har ni en riktigt bra och stabil grund med utmärkt, glädjefull relation!

Att ha en fungerande inkallning där din hund vänder omedelbart och kommer i full fart, ser inte bara häftigt ut utan handlar i allra högsta grad om säkerhet. Säkerhet för hunden såklart, men också för andra hundar och djur, för dig och för andra människor.

På min populära inkallningskurs jobbar vi med att trappa upp utmaningarna för hunden. Kanske är din hund kanonbra på att komma – så länge det inte finns något som stör i omgivningen, till exempel en annan hund eller barn som spelar boll. Inkallningen fungerar inte för att vi ropar på den ofta och den kommer ”för det mesta”. Den fungerar först när din hund lärt sig att välja bort frestelser och roliga saker (eller goda) runtikring den, till förmån för dig!

På kursen arbetar vi med att få hunden att springa till hos helt säkert innan vi sätter på ett nytt kommando (som ännu inte blivit utnött). Sedan ”värdeladdar” vi det mycket grundligt och testar det med olika störningar som hunden lär sig avstå ifrån. Sakta men säkert arbetar vi för att hunden ska välja dig – i alla lägen och stå emot svåra frestelser. Först när vi är väldigt säkra på att det ska fungera lägger vi på inkallningssignalen.

Fokus ligger på att lära ägaren rätt träningsteknik som med fördel tränas in med familjen och de som hjälper till med hundens dagliga motion.

Du kommer att lära dig träningsprinciper som gör att du självständigt kan fortsätta träningen efter kursen. Och givetvis gäller ”klickertänket” även här. Arbetet grundar sig på klickerträning med positiv förstärkning. Vi skapar ett beteende som resultat av god erfarenhet alltså, med eller utan klicker.

* Vi lär hunden springa frivilligt mellan oss i galopp/full fart.

* Vi tränar enligt anvisning efter ett 10:tal beskrivningar/övningar som alla stärker er relation och hundens vilja att hålla sig i närheten, vara uppmärksam och släppa/avstå från annat.

* Hunden lär sig att välja oss före allt annat.

* Vi tränar in både visuell inkallningssignal och verbal/muntlig samt med pipa.

En mycket uppskattad och resultatgivande kurs som hundratals hundar/ägare fått stor hjälp med varje år sedan jag startade den för 18 år sedan!

Som alltid jobbar vi med att hunden bjuder beteendet frivilligt. Vi gör det oerhört lätt att göra rätt i början (svårt att göra fel) och bygger det starkt och lönande allteftersom vi gör det svårare och mer utmanande. Du lär dig en inlärningsväg med lösningar i alla steg om det skulle bli fel.

Tänk på att ett beteende som utförs ofta sätter sig och blir det hunden gör – ropar du och den väljer att göra annat i stället blir det mer vanligt (en vana). Det blir inte bättre för att vi ropar mer, hunden lär sig bara att välja.

Kom på denna populära och uppskattade kurs som är så viktig, det kommer ge mycket bra resultat!

INKLUDERAR & PRIS

Inkallningskursen startar i regel en gång i månaden, (be om startdatum och tala om när du kan om du inte hittar den). Totalt 6×2 timmar, rikligt med kursmaterial, instruktionsfilmer, fika & bullar varje tillfälle och fri träning på vår 30 stationers Aktiveringsbana! Pris just nu: 3.200:-

En hund som lär sig pålitlig inkallning kan njuta av ett liv med motion, spring, lek, variation och att kunna vara med överallt. Bestäm dig för att jobba med detta och ge din hund just det, istället för ett liv gåendes i koppel!

Film ex på Inkallningsövning:

Boka kurs:

Boka fågelhundskurs (speciell inkallningskurs):

Om Marys pedagogik:

Om Marys utbildning:

Mer kurser av intresse, hör av dig om du vill ha en ny kurs upplagd tider som passar dig:

Comments are closed