BARNKURSER Beskrivning

 

BARNKURSER Med Mary Wright

Under ett 10:tal år har jag haft nöjet att jobba med allt fler barn & ungdomar och nöjet är minst sagt stort, främst i att se glädjen och gemenskapen som uppstår.

Det är oerhört belönande att se det fina samarbetet mellan barnen och hundarna, att se dem röra på sig, vara utomhus, känna sig duktiga och få skratta och leka medan de lär sig så mycket nyttigt inte bara med hunden utan konsten att lära. Att sträva efter satta mål, visa respekt, ta ansvar, ta emot instruktion och vara uppmärksam, ge och få kärlek är bara en liten del av vad barnen får vara med om.

Min pedagogik bygger på egeninitiativ, nyfikenhet och kreativitet. Att lyfta individen och se till att det är lätt att göra rätt och osannolikt att det ska bli fel. Sedan stegvis göra det lite svårare och se hur individen växer och lär. Detta gäller alla vuxna elever, barn och självklar också hundarna. Lärandet blir roligt, stärker individens självkänsla. Barnen har en härlig naturlig relation till djuren, de tycks ta instruktionen så lätt och ledigt och bara göra det. De har inga förutfattade meningar, ser på, lyssnar (så länge de orkar) och sedan gör de övningen ”lätt som en plätt”.

Många barn på mina kurser har lärt sig att träna familjens hund och funnit glädjen i det, andra har blivit riktigt ”bitna” och fortsatt in på tävlandet. Några har även sökt sig in på Hundutbildningar av olika slag. Det finns så mycket gott i att barnen blir delaktiga i hundens träning, inte minst för gemenskapen, nya vänner, ansvar och kärlek.

Att ha en hund i familjen är så otroligt mycket mer än bara att gå ut med en kopplad hund och kissa/bajsa. På mina Barnläger & Barnkurser får barnen och hunden lära sig tillsammans, att vara ute och röra på sig i friska luften (när vädret tillåter) och njuta av naturen. Mycket handlar om lekfullhet, kreativitet, fysisk aktivering & balans, lyhördhet och att respektera varandra. PÅ vår fantastiskt vackra gård på Frölunda har vi så mycket nyttigt och roligt att erbjuda förutom själva hundhallen och balansbanan. T ex att bada med hundarna och grilla korv vid sjön, träna inne på en loge, sökträning i vackert landskap, spåra genom fantastisk trollskog mm.

Mina Barnkurser brukar gå dagtid på Barnens lov: Höstlov, Jullov, Februarilov, Påsklov & Sommarlov. Det är ett par olika åldersgrupper: 7-11 år, 10-15 år & 11-16 år.

Men vid önskemål kan vi också köra på helger och tidiga kvällar. Vi kan också lägga upp kurs för kompisar eller syskon som får en egen kurs.

Bäst av allt för den som inte har en hund: Jag har tillgång till många mycket pålitliga, duktiga och snälla hundar som kan lånas mot en avgift på 45:-/dag (då ingår belöningsgodis)

PRIS & INNEHÅLL

Kurserna inkl 2-16 timmar, vid fler än 3 timmar inkl även lätt lunch/snacks förutom fika & bullar som ingår på alla kurser. Sommarläger glass & jordgubbar sista dagen mm.

Kurs på 2×2 timmar: 890:-

Kurs på 3×2 timmar: 1.350:-

Kurs på 3×3 timmar: 2.025:-

Kurs på 4 dagar x 3 timmar: 2.695:-

Kurs 4 dagar x 4 timmar sommarläger 11-16 år: 3.950:-

Kursens program/innehåll: Jag lägger upp kurser efter förfrågan & efter föregående års upplägg.

Nybörjar Agility, Vardagslydnad, Koppelträning, Inkallning, Belöning & lekutveckling, Aktivering & balans, Rallylydnad, Nosework, Spårning, Vattenträning med hunden, Personsök, Föremålsök & Spårning, Apportering för ”skoj skull” är några av alla upplägg men det kommer nytt hela tiden.

På sommarläger får barnen lära sig om hundens behov: T ex borsta hundens tänder, klippa klorna, sköta pälsen, kolla öron och analsäckar, avkopplande massage mm.

Grupperna består av 3-7 deltagare. Föräldrar kör och hämtar men behöver inte vara med på kurserna. Är hunden stor, stark och drar mycket bör en vuxen vara med i alla fall i början tills vi fått till det.

   

Hoppas vi ses med barnen och hundarna!

Boka kurs:

Om Marys pedagogik:

Om Marys utbildning:

Mer kurser av intresse, hör av dig om du vill ha en ny kurs upplagd tider som passar dig:

 

Comments are closed