Husregler

Boka tid i Hundhallen HÄR

Vid bokning av tid accepterar du även de regler som gäller och bokningsansvarig är också ansvarig för att reglerna efterföljs. Reglerna är framtagna för allas trivsel och glädje!

 • Hallen är tillgänglig & lämnas från den tid du bokat (om inget annat avtalats).
 • Lämnas 2 minuter före avslutad timme.
 • Hallen skall vara i återställt skick och utrustning återställd.
 • All utrustning tillhör hallen och får ej lånas eller bortföras. Om så sker, debiteras en kostnad den som hyrt hallen.
 • Om hund kissar, kräks eller annat skall det sprayas & torkas upp snarast.
 • Kissbenägen hanhund skall bära kisskydd.
 • För att undvika att hundar kissar inne: Se till att alla hundar är väl rastad före start. Låt inte hunden gå runt fritt i hallen och nosa när du inte tränar.
 • Löptikar är välkomna med tikskydd men om blod kommer på golvet debiteras 500:- för sanering.
 • Alla tränar i Hundsporthallen på egen risk, strikt hundägaransvar gäller (alla hundar skall vara försäkrade).
 • Inga ytterskor får användas på mattan, strumpor eller inneskor gäller. Snälla: Respektera skogräns och torka tassar så vi slipper stänga för att städa !
 • Yttersor tas av vid skogränsen.
 • Inga smutsiga tassar i hallen. Torka alla tassar med fuktig trasa. Borsta gärna av den långhåriga hunden utanför hallen innan ni går in så blir vi extra glada.
 • Försök att anpassa så att din hund inte sitter och skäller ihållande. Antingen ta den med eller sätt den i bilen när ni pausar, beroende på vad som fungerar. Det finns också lånebur på plats.
 • Låt inte din hund bita i någon utrustning. Om balansbollar eller annat går sönder, debiteras ägaren för skadan. Meddela så snart sådant sker tack!
 • Dra inte utrustning på mattan, den kan skadas. Bär i stället stora hinder på två personer.
 • Hundarna får dricka vatten endast i skål som står på en bricka om det inte torkas upp ordentligt.
 • HUND SOM BLÖDER får absolut inte sätta en tass i hallen. Blödande/skadade tassar får ej träna i hallen. Den som orsakar blodstänk över hela hallmattan debiteras 1.000:-

Den som hyr hallen har rätt att gå in i förrummet 20 min före sin tid (hänga av sig, fika, sitta ner och förbereda träningen mm) och måste lämna förrummet (med skor/kläder) senast 30 min före avslutad tid. Dörr till hall får ej öppnas före exakt hel timme och de som tränar i hallen får ej störas.

Hundar som går in i hallen gör det i ENTRE dörren och ut går vi alltid genom UT dörren. INGA HUNDAR SKALL MÖTAS vid in och ut passage. En hund i taget och håll avstånd.

Reaktiv hund: Har du hyrt hallen och vill träna ostört bör du själv se till att ha marginaler – kanske hyra 2 timmar. Anlända och gå in när tidigare gäster har lämnat och själv lämna innan nästa kommer för att vara på säkra sidan. Om det är nödvändigt: sätt en lapp på Entredörren och förvarna efterkommande att du har en reaktiv hund och vill bli förvarnad t ex telefon innan någon kommer in.

Säkerhet i hallen; Vi vill tillhandahålla den säkraste & trevligaste hundsporthallen & aktiveringsbanan och strävar hela tiden efter förbättring. Vi har rätt att när som helst titta till och säkerställa att regler och trygghet för hundar & besökare efterföljs liksom att utrustning inte skadas eller försvinner. Om hundar far illa, tränas på ett sätt som kan skada dem eller behandlas på ett acceptabelt sätt förbehåller vi oss rätten att avvisa besökare.

Agility hinder: Den som vill börja träna Agility erbjuds nybörjarkurser och får möjlighet att lära sin hund att använda sin kropp rätt och balansera så att skador inte sker. Det är en hel del träning innan banan kan köras i full fart – vi vill alla undvika skador och även människor och idrottare måste värma upp och lära sig hur övningar och träning ska göras innan fart och påfrestning.

De 3 balanshindren får absolut INTE användas av hundägare/hundar som ej först lärt sig från grunden: kroppskontroll, hur lägga vikten i upp och nedfart, kontaktfält och framför allt ”Gungan” skall ej tas fram utan att först ha genomgått denna träning.

Hör med oss om du vill lära dig Agility och få hjälp med detta från grunden!

Det är med tanke på säkerhet och för att kunna erbjuda möjlighet att bygga hunden stark och få bra kroppskontroll inför hård fysisk träning som vi startat vår Aktivering, bygg upp & fysträningsbana (även rehabiliteringsträning). Det ger stark, hållbar och trygg hund! Banan är från 1/6 självinstruerande. Den som vill träna Agility tränar med fördel ett par månader på denna bana innan igångsättning (gäller även unga hundar).

Glöm heller inte att hunden ska skrittas/gå i 10-20 minuter före och efter agility. Träna aldrig en ouppvärmd hund på bana!

Vi har visioner om att kunna hålla skaderisken nere i vår anläggning och förbehåller oss rätten att påpeka om vi ser träning som kan skada hunden!

Vid ev fel eller problem sänds sms, alt samtal till Mary Wright 0708-43 52 82

Hitta nya träningskompisar att dela hundhallen med – olika intressegrupper!

Varmt välkommen till Hundsporthallen i Kungsängen!

Comments are closed