WISBORGENSKENNEL

  

SE J (J) CH Wisborgens Mantle Molly – Min fina jakthund och livs kamrat, Trickans fina dotter och mamma till många underbara valpar/hundar. Nu (13/1-24) har vi fått vår Champion titel. Sedan 2021 har vi: Tagit ett 1:a pris i öppen klass, 3:a på SM, Seger/CERT/GUNS price, Diplom och CK. Kvalat till SM 4 år i rad.

Anmäl intresse för Jaktcockervalp för Jakt och prov!

KOMMANDE KULL

HÖGKLASSIG ENGELSK AVELSHANE I STOCKHOLM
Högklassig Jaktcockerspaniel hane tillgänglig för avel i Sverige även för Norge & Finland – finns nu på Wisborgens Kennel i Kungsängen/Stockholm/Sverige:
FTW Sugarbullet Enforcer – Leverfärgad medelstor med vitt bröst.
Han har flera avkommor både i England och Danmark som tagit pris. Det finns bara gott att höra om hans avkommor överallt!
FTW Sugarbullet Enforcer
Leverfärgad hane med vitt bröst
Bracken, som är hans smeknamn, är efter FTCH Scarlet Tusk och FTCH Moelfamau Griffon, som har vunnit det engelska mästerskapet.
Han har vunnit en öppen klass i England innan han importerades till Danmark. I DK har han en seger i segrarklass och 3:e plats på Danska mästerskapet.
Han har flera avkommor både i England och Danmark som tagit pris i öppen klass.
Bracken är en utmärkt jakthund som har varit en del av Kent Kristensens professionella hundteam som Manor Shooter/Pheasant Keeper i många år. Han är ärligheten själv, tyst och otroligt mångsidig. Stark i sökningen och skicklig apportör för allt från Bekkasin till hare. Han har en fantastisk uthållighet och arbetar i många dagar i rad.
Bracken avlar lättränade/okomplicerade valpar av hög kvalitet med starka jaktegenskaper. Han avlar alla färger.
HD B, Ögonlyst CLEAR, PRA CLEAR, inskriven i DKK (får registrerings nr i DK i januari)
Se filmen där Kent Kristensen jagar med Bracken på Danska Mästerskapet (Bracken 3;a):
Kontakta Mary Wright Wisborgens Kennel vid förfrågan
Bracken med några av våra avkommor till honom i Sverige – underbar lekfarbror!

INLÄGG OM WISBORGENS KENNEL

Helge Ahlner & Hans Ahlner, bofasta på Gotland, har fött upp Working Cocker Spaniels under ca 55 år (första kullen 1962). Grunden är delvis från Örlidens kennel men hund har även tagits hem från England.

Jag (Mary Wright) köpte Wisborgens Trickan från Helge 2013 och blev helt såld på Cockern & jaktträningen. Som instruktör på Canis Hundskola har jag många års erfarenhet av att träna hund & undervisa. Jaktträningen var 2013 en relativt ny träningsform för mig. Att ta hunden på jaktprov är ännu en utmaning där jag saknar stor erfarenhet, men vi anser att Trickan är en hund vi vill avla på. Hon har fått fina utlåtanden på vattenprov & nybörjarjaktprov och kommer självklart fortsätta att startas på jaktprov efter denna kull. Hon är socialt kompetent, frisk och mycket träningsbar.

När Helge bestämde sig för att trappa ner och sedan ett par år delar vi på Wisborgens Kennel tills vidare.

Sidan kommer ha lite uppdateringar om hur det går för hundarna och vad som planeras!

Under 2020 Föddes kull nr med 3 överlevande valpar. Jag behöll Wisborgens Decent Daisy som redan sköter sig fint i träningen och blivit mamma till en fin kull. Jag kommer starta henne på prov 2024 (godkänd på vattenprov)

 

 

 

 

LITE FILMER

Molly över Gotlandsmur:

Barnläger vattenapport:

Daisy vattenprov:

Molly Salixjakt:

Vändningar Freddy:

Kontakt

Mary Wright & Helge Ahlner

 

 

 

Comments are closed