WISBORGENS KENNEL

 

Se sidan Kull just nu!

Sidan är under uppbyggnad!

Helge Ahlner & Hans Ahlner, bofaste på Gotland, har fött upp Working Cocker Spaniels under ca 55 år (första kullen 1962). Grunden är delvis från Örlidens kennel men hund har även tagits hem från England.

Jag (Mary Wright) köpte Wisborgens Trickan från Helge 2013 och blev helt såld på Cockern & jaktträningen. Som instruktör på Canis Hundskola har jag många års erfarenhet av att träna hund & undervisa. Jaktträningen var 2013 en relativt ny träningsform för mig. Att ta hunden på jaktprov är ännu en utmaning där jag saknar stor erfarenhet, men vi anser att Trickan är en hund vi vill avla på. Hon har fått fina utlåtanden på vattenprov & nybörjarjaktprov och kommer självklart fortsätta att startas på jaktprov efter denna kull. Hon är socialt kompetent, frisk och mycket träningsbar.

Nu har Helge bestämt sig för att trappa ner och vi delar på Wisborgens Kennel tills vidare. Med hans erfarenhet och vishet kommer vi ev köra vidare med en fin meriterad tik från England och ev para Trickans syster Wisborgens Winnie om hon kommer till pris.

Sidan kommer ha lite uppdateringar om hur det går för hundarna och vad som planneras!

 

Några bilder på Freddy & Harrys första WT och Godkänt på vattenprov 4/8-19

Godkända hundar i Enköping (4 av 20 startande)    Pristagare i WT med domare Elsebeth Bergqvist

Kontakt

Mary Wright & Helge Ahlner

 

 

 

Comments are closed