WISBORGENS KENNEL AVELSHUNDAR

KOMMANDE KULL

HÖGKLASSIG ENGELSK AVELSHANE I STOCKHOLM
Högklassig Jaktcockerspaniel hane tillgänglig för avel i Sverige även för Norge & Finland – finns nu på Wisborgens Kennel i Kungsängen/Stockholm/Sverige:
FTW Sugarbullet Enforcer – Leverfärgad medelstor med vitt bröst.
Bracken, som är hans smeknamn, är efter FTCH Scarlet Tusk och FTCH Moelfamau Griffon, som har vunnit det engelska mästerskapet.
Bracken vann i England innan han importerades till Danmark
I DK har han en seger i segrarklass och 3:e plats på Danska mästerskapet.
Han har flera avkommor både i England och Danmark som tagit pris. Bracken är en utmärkt jakthund som har varit en del av Kent Kristensens professionella hundteam som Manor Shooter/Pheasant Keeper i många år. Han är ärligheten själv, tyst och otroligt mångsidig. Stark i söket och skicklig apportör för allt från Beckasin till hare. Han har en fantastisk uthållighet och arbetar hårt många dagar i följd. Han avlar lättarbetade/okomplicerade valpar av hög kvalitet med starka jaktegenskaper. Han avlar alla färger.
FTW Sugarbullet Enforcer
Leverfärgad hane med vitt bröst
Bracken, som är hans smeknamn, är efter FTCH Scarlet Tusk och FTCH Moelfamau Griffon, som har vunnit det engelska mästerskapet.
Han har vunnit en öppen klass i England innan han importerades till Danmark. I DK har han en seger i segrarklass och 3:e plats på Danska mästerskapet.
Han har flera avkommor både i England och Danmark som tagit pris i öppen klass.
Bracken är en utmärkt jakthund som har varit en del av Kent Kristensens professionella hundteam som Manor Shooter/Pheasant Keeper i många år. Han är ärligheten själv, tyst och otroligt mångsidig. Stark i sökningen och skicklig apportör för allt från Bekkasin till hare. Han har en fantastisk uthållighet och arbetar i många dagar i rad.
Bracken avlar lättränade/okomplicerade valpar av hög kvalitet med starka jaktegenskaper. Han avlar alla färger.
HD B, Ögonlyst CLEAR, PRA CLEAR, inskriven i DKK (får registrerings nr i DK i januari)
Se filmen där Kent Kristensen jagar med Bracken på Danska Mästerskapet (Bracken 3;a):
Kontakta Mary Wright Wisborgens Kennel vid förfrågan
Madelene Johansson, Helena Lundin och 1 till
1 delning

Helge Ahlner & Hans Ahlner, bofaste på Gotland, har fött upp Working Cocker Spaniels under ca 55 år (första kullen 1962). Grunden är delvis från Örlidens kennel men hund har även tagits hem från England.

Jag (Mary Wright) köpte Wisborgens Trickan från Helge 2013 och blev helt såld på Cockern & jaktträningen. Som instruktör på Canis Hundskola har jag många års erfarenhet av att träna hund & undervisa. Jaktträningen var 2013 en relativt ny träningsform för mig. Att ta hunden på jaktprov är ännu en utmaning där jag saknar stor erfarenhet, men vi anser att Trickan är en hund vi vill avla på. Hon har fått fina utlåtanden på vattenprov & nybörjarjaktprov och kommer självklart fortsätta att startas på jaktprov efter denna kull. Hon är socialt kompetent, frisk och mycket träningsbar.

När Helge bestämde sig för att trappa ner och sedan ett par år delar vi på Wisborgens Kennel tills vidare.

Sidan kommer ha lite uppdateringar om hur det går för hundarna och vad som planneras!

Under 2020 Föddes kull nr med 3 överlevande valpar. Jag behöll Wisborgens Decent Daisy som redan sköter sig fint i träningen (nu 4 månader). Hon apporterade dummy, and, fasan, duva och mycket annat redan vid 3 månader.

2021

Ett härligt år då jag haft lite mer tid att lägga på mina egna hundar, även om jag lagt mycket tid på att sköta fasaner och marker.

Det har givit resultat och 2 av Trickans valpar från 2:a kullen presterade mycket bra på Romaprovet på Gotland i oktober.

På samma Öppet prov, fick både Barley & Molly 1:a pris. Molly vann klassen och båda fick fantastiskt fina kommentarer.

Molly startar nu i Segrarklass och vi provar på Cocker SM i november.

Daisy är tiken jag sparade från 3:e kullen. Glädjande nog fick vi röntgen svar att även Daisy (samma som Molly) har A höfter!! Mycket glädjande då min avsikt är att meritera även Daisy och avla på henne. Hon är precis som Molly, mycket mjuk, angelägen att jobba nära och göra rätt.

Alla är fantastiska markörer och duktiga att få in allt.

En fröjd att ha jobbat med alla 4 i år: Barley, Molly, Freddy & Daisy

 

Parning: Jag avser att para Molly i nästa löp, ca februari. Valpar för fågeljakt & prov.

 

 

Harry & Freeddy vattenprov 2019

Molly över Gotlandsmur:

https://vimeo.com/643899476

Barnläger vattenapport:

https://vimeo.com/643900314

Daisy vattenprov:

https://vimeo.com/643900171

Molly Salixjakt:

https://vimeo.com/507554310

Vändningar Freddy:

https://vimeo.com/541816538

Kontakt

Mary Wright & Helge Ahlner

 

 

 

Comments are closed