WISBORGENS KENNEL

KOMMANDE KULL

 

Helge Ahlner & Hans Ahlner, bofaste på Gotland, har fött upp Working Cocker Spaniels under ca 55 år (första kullen 1962). Grunden är delvis från Örlidens kennel men hund har även tagits hem från England.

Jag (Mary Wright) köpte Wisborgens Trickan från Helge 2013 och blev helt såld på Cockern & jaktträningen. Som instruktör på Canis Hundskola har jag många års erfarenhet av att träna hund & undervisa. Jaktträningen var 2013 en relativt ny träningsform för mig. Att ta hunden på jaktprov är ännu en utmaning där jag saknar stor erfarenhet, men vi anser att Trickan är en hund vi vill avla på. Hon har fått fina utlåtanden på vattenprov & nybörjarjaktprov och kommer självklart fortsätta att startas på jaktprov efter denna kull. Hon är socialt kompetent, frisk och mycket träningsbar.

När Helge bestämde sig för att trappa ner och sedan ett par år delar vi på Wisborgens Kennel tills vidare.

Sidan kommer ha lite uppdateringar om hur det går för hundarna och vad som planneras!

Under 2020 Föddes kull nr med 3 överlevande valpar. Jag behöll Wisborgens Decent Daisy som redan sköter sig fint i träningen (nu 4 månader). Hon apporterade dummy, and, fasan, duva och mycket annat redan vid 3 månader.

2021

Ett härligt år då jag haft lite mer tid att lägga på mina egna hundar, även om jag lagt mycket tid på att sköta fasaner och marker.

Det har givit resultat och 2 av Trickans valpar från 2:a kullen presterade mycket bra på Romaprovet på Gotland i oktober.

På samma Öppet prov, fick både Barley & Molly 1:a pris. Molly vann klassen och båda fick fantastiskt fina kommentarer.

Molly startar nu i Segrarklass och vi provar på Cocker SM i november.

Daisy är tiken jag sparade från 3:e kullen. Glädjande nog fick vi röntgen svar att även Daisy (samma som Molly) har A höfter!! Mycket glädjande då min avsikt är att meritera även Daisy och avla på henne. Hon är precis som Molly, mycket mjuk, angelägen att jobba nära och göra rätt.

Alla är fantastiska markörer och duktiga att få in allt.

En fröjd att ha jobbat med alla 4 i år: Barley, Molly, Freddy & Daisy

 

Parning: Jag avser att para Molly i nästa löp, ca februari. Valpar för fågeljakt & prov.

 

 

Harry & Freeddy vattenprov 2019

Molly över Gotlandsmur:

https://vimeo.com/643899476

Barnläger vattenapport:

https://vimeo.com/643900314

Daisy vattenprov:

https://vimeo.com/643900171

Molly Salixjakt:

https://vimeo.com/507554310

Vändningar Freddy:

https://vimeo.com/541816538

Kontakt

Mary Wright & Helge Ahlner

 

 

 

Comments are closed