Nästa kull: Wisborgens Mantle Molly & Decent Daisy våren 2023

Intresse för valp från Molly eller Daisy!

 

 

 

 

 

 

Vi har kommit ett steg längre och det ser mycket bra ut.
Vi tror att det är 7 valpar i Daisys mage och 5 i Mollys. 
Men det är tidigt och några blåsor kan försvinna och det kan vara någon som inte syns eller bakom något. Mollys blåsor har inte synliga hjärtan ännu, men många blåsor. Kommer inte ta henne på mer undersökning utan nöjer mig med att båda är dräktiga och att det ser ut att bli minst 10 valpar.
Det finns möjlighet att komma och se Molly & hennes partner/pappan Bracken jaga, men det är bara någon vecka 10 dagar innan Molly ska börja Trappa ner ca jultid. Daisy ska inte jaga mer utan vi tar det lite lugnt och bara lite vardaglig lugn motion.
Om du är fortsatt intresserad så kan vi höras igen för att bestämma när vi kan ses. Jag är hemma hela tiden. Fram till ca 15/1 har jag kurser på kvällar och helger. Därefter ”mammaledig” och hemma med de två familjerna.
Gissar på födsel Daisy 19-20/1
Molly ca 24-26/1
Leverans ca 20/3 & 26/3
Jag har inte lovat någon en valp ännu, vi träffas först så klart.
Den som avser att träna för jaktprov och jakt ligger naturligtvis överst på listan.
Den som avser att använda hunden för Agility hamnar i andra änden av kön.
Dessa hundar är avlade för sin jaktduglighet, friskhet, träningsbarhet. Hitintills har alla Mollys valpar visat på raketfart men de har alla Mollys underbara mjukhet och vill bara göra allt rätt och lyssnar så fint på kroppen i jaktträningen.
Som sagt, Mollys hane bor hos mig nu, åkte med hit från Danmark och kommer bo här så länge han lever. han är underbar… grå om nosen (9 år) och så mjuk och fin. Jag jagar med honom och han vann allas hjärtan här, Freddy och han älskar att hänga och inte ett enda grupp. Bara kärlek i denna flock!
Pris: Valparna kommer säljas för 25.000:- inkl moms.
Jag erbjuder en ettårig grundkurs för 1/2 (ordinarie pris 6.100:-) av priset och mycket fri extra träning regelbundet i mina fågelmarker. Foder (det valpfoder vi startar på) erbjuds till halva priset första året.
Självklart besiktigas och registreras de i SKK, chippas, vaccineras, avmaskas mm.
Passning vid resor och annat: Kan nästan alltid hjälpa till. Vår flock och avkommor är alltid välkomna.
Vi har en grupp härliga trevliga ägare som köpt valpar och de ses och tränar och vi ses spontant. Självklart blir nya valpköpare inbjudna i gruppen.
Jag finns alltid att rådfråga och få hjälp från om det behövs.
Jag har mycket förväntningar på dessa avkommor och har kämpat mycket för att få till dessa parningar. Att få hit bra Engelska linjer är inte det lättaste. Nu går det inte längre att flyga hund till/från Storbritanien med hund (över 8 kg som åker i kabin) sedan Brexit. Så jag är väldigt glad att ha fått Kent att röntga, ögonlysa dessa 2 hanar, rabiesvaccin, skriva in dem i DKK (så att de får ett DK registrerings nr och vi kan registera dem i SKK. Det var inte gjort på en kafferast.
Att resan till Danmark hotell 10 dagar mm nu ser ut att ha lönat sig är helt underbart!
Som ni vet är båda mina tikar A på höfter UA på Patella och HD.
Jag tror dessa avkommor kommer bli fantastiska på många sätt: Grym jakt, mjuka och mycket träningsbara, fantastiska markörer och apportörer (som mormor Trickan och Mamma Molly & detsamma för Daisy (grym apportör).
Jag föredrar mail till att börja med då jag ofta undervisar och tar hand om fasaner mm.
Sedan kan vi avtala om när vi kan ses om det är aktuellt!
MVH
Mary

Självklart vill jag välja hem/ägare som kan ge valpen det den är avlad för och komma till någon som tycker om att träna och vara aktiv med hunden. Det är inte nödvändigt att vara etablerad tränare av spaniel, men viljan och målet ska vara att träna för det.

Den som tränat spaniel till jaktprov och dessutom lyckats med det ligger så klart högt på listan. Men den som är van att träna hund mjukt och vill lära sig detta och gå kurser har också bra möjligheter även om det blir den första spanieln.

Den som önskar och kan får möjlighet att komma till mig på en träningsträff: Jag visar hundarna i söket och lite vad de ska göra. Vet du inte exakt hur målet ser ut, får du chans att se dessa hundar (Molly, Daisy & Bracken)göra det som en jaktcocker ska göra i en Clinic. Jag bjuder så klart på detta och fika och tänkte att det kan göras för er som kan komma gemensamt mellan 17/12-5/1. Därefter ska det vara helt lugnt här.

 

Wisborgens Decent Daisy ( Mollys helsyster 2.5 år), jagar hårt i klassisk cockerstil, fin markör och utmärkt apportör, är parad 2 gånger med Misselchalke Hell Seeker ( S. FT CH Misselchalke Frantic D. FT CH Windwithe Winter Night). Ung engelsk hane röntgad/ögonlyst som jagar mycket hårt med fin stil. Mycket lovande!

Wisborgens Mantle Molly (3:aCocker SM 21, seger/Guns choice CERT 22) kommer paras med Sugarbullet Enforcer, röntgad & ögonlyst ( S. FT CH Moelfamao Griffon D. FT CH Scarlet Dusk). Välmeriterad hårt jagande brun hane som lämnat fina kullar både i England och Danmark. Precis som Molly är han mjuk och angelägen att göra rätt.

Wisborgens kennel hoppas alltså på 2 intressanta kullar i början av februari, för jakt och jaktprov!

Båda tikarna beräknas sedan gå i löp i augusti och vi ska satsa på prov/meritering under hösten 23 ( ett sista CK för Molly för championat och upp i Segrarklass för Daisy) Inga kullar förens 2024 efter detta.

 

Wisborgens Decent Daisy ( Mollys helsyster 2.5 år), GK på vattenprov kommer föras på prov hösten 23.

Jagar hårt i klassisk cockerstil, fin markör och utmärkt apportör, är parad 2 gånger med Misselchalke Hell Seeker (S. FT CH Misselchalke Frantic D. FT CH Windwithe Winter Night). Ung engelsk hane röntgad/ögonlyst som jagar mycket hårt med fin stil. Mycket lovande!

Wisborgens Mantle Molly 3:a på Cocker SM 2021.

2022: seger/Guns choice CERT 22 i Strängnäs.

Parad med Sugarbullet Enforcer – Välmeriterad hårt jagande leverbrun hane som lämnat fina kullar både i England och Danmark. Precis som Molly är han mjuk och angelägen att göra rätt. HD B & ögonlyst CLEAR

Status:

Wisborgens Decent Daisy, Mollys helsyster ögonlyst CLEAR och Patella undersökt CLEAR. Sedan tidigare HD A & AD Clear. PRA clear.

Wisborgens Mantle Molly HD A, AD Clear och Patella Clear, PRA clear.

Molly är ögonlyst och har en mycket mild grad av Distichiasis (2 små mjuka ögonhår i ögonlocket som enligt vet inte kommer att besvära henne). Inget problem för avel, men ska helst inte avlas med hane med det samma.

https://cockerspanieldatabase.info/…/pedigree/134707/i

FTW Sugarbullet Enforcer

Leverfärgad hane med vitt bröst

Bracken, som är hans smeknamn, är efter FTCH Scarlet Tusk och FTCH Moelfamau Griffon, som har vunnit det engelska mästerskapet.

Han har vunnit ett mästerskap i England innan han importerades till Danmark

I DK har han en seger i segrarklass och 3:e plats på Danska mästerskapet.

Han har flera avkommor både i England och Danmark som tagit pris i öppen klass.

Bracken är en utmärkt jakthund som har varit en del av Kent Kristensens professionella hundteam som Manor Shooter/Pheasant Keeper i många år. Han är ärligheten själv, tyst och otroligt mångsidig. Stark i sökningen och skicklig apportör för allt från Bekkasin till hare. Han har en fantastisk uthållighet och arbetar i många dagar i rad.

Han avlar okomplicerade valpar av hög kvalitet med starka jaktegenskaper. Han avlar alla färger.

Se filmen där Kent jagar med Bracken på Danska Mästerskapet:

Misselschalke Hell Seeker (Woody) är en medelstor svart cockerhane.

Hans mamma är FTCH Windwithe Black Widow, 3 x Championship kval efter dubbel 2:a FTCH Woodoo Black Widow. Far är FTCH Misselchalke Frantic. Sista championhanen efter Peter Jones legendariske FTCH Maesydderwen Scimitar.

Woody är 100% tyst, stadig och mycket hårt gående och med ett bra temperament.

Han kommer att starta med Kent Kristensen (som har höga förväntningar på honom) kommande säsong. En fin svart hane som vi tror mycket på! Se filmen där han uppvisar härligt jakttryck och stil!

Okt 22: Molly seger och Certifikat i Segrarklass/Strängnäs.

Bedömning från båda domare: T.A. Startar i motvind i dike. Vi har sett flera tuppar springa framåt och till en början har tiken en tendens att sticksöka i samma riktning. Finner en fasantupp och är helt stadig. Tyvärr blir den inte fälld. Efter stöten går tiken med bra marktäckning och kontroll. Fin fart o stil. M.H. Startar i dike. Täcker mycket mark i bra fart. Stöter flera fåglar som bommas. Visar utmärkt stadga. Byter mark. Producerar fågel som fälls. Gör en bra apport.

Kölista för valpar våren 2023 är igång, gäller köp av valp för jaktprov och fågeljakt.

Maila: mary@maryshund.se

 

Valpar från Mollys första kull 6 veckor

 

Hane med vitt bröst

Maggie

Äldre:

SM- 2021 3:a

 Molly som valp med mamma

 Molly 2 år klar i Segrarklass

 

Molly över Gotlandsmur:

https://vimeo.com/643899476

Barnläger vattenapport:

https://vimeo.com/643900314

Daisy vattenprov:

https://vimeo.com/643900171

Molly Salixjakt:

https://vimeo.com/507554310

Vändningar Freddy:

https://vimeo.com/541816538

OM MARYS KURSER & FÅGELHUNDSTRÄNING

 

 

Äldre inlägg:

Trickan diar 4 veckors valpar 2019 års kull

Vid 4 veckor börjar valparna lyfta och bära 2019 års kull

Trickan & Freddy 9 mån i nysnö

Trickan visar valparna bära på föremål i lek 2018 års kull

Freddy bär själv 2018 kull

Freddy apporterar i vassen 10 veckor 18 års kull

Freddy simmar 7 veckor 18 års kull

Freddy jakttränar 12 månader ettåring från 18 års kull

 

 

Comments are closed