Parning ca mars 19 -Möjlighet till kölista

Vi avser att para Wisborgens Trickan en andra gång då vi blev väldigt nöjda med första kullen 2018. Löp beräknas i mars 2019 (ev valpar levereras runt juli 19).
Trickan: frisk & träningsbar med mycket fart. Socialt kompetent (avväpnar) och mjuk.   Driv, stadga, tålamod, fin markör & apportör.
Hon fick 7 valpar sist, löper i långa cyklar, inga hormonella problem. Hon var en fantastisk mamma, vi levererade  trygga, orädda och socialtränade valpar som vi fick mycket beröm för. Det ämnar vi göra igen!
Trickans första kull: Jaktcockerspaniel (7 st) valpar födda 30/3-18  (uppdaterad 12/2-19)

Valparna är nu fina stabila Unghundar nu 10-11 månader. 2 har fått hem där träningen främst handlar om lydnad och familjehund. Övriga 5 st tränas för jakt & jaktprov. 4 ses på uppföljningskurs i Norge i april 19 och uppföljning med film/bilder kommer från det.

Min egen Wisborgens Fetching Fred ”Freddy” utvecklas till stor belåtenhet och som det ser ut tar jag honom på vattenprov i maj-juni 19. Avser att starta i Nybörjarjaktprov till hösten. Mycket nöjd med hans stabila lugn och stadga och fantastisk ”på knapp” för allt arbete/träning. Han aporterade sin första dummy vid 6 veckors ålder och har fortsatt att utvecklas till en utmärkt markör & apportör (jag har aldrig belönat honom för apportering, han gör det väldigt naturligt och gärna). Freddy har precis som mamma Trickan ett mjukt och fint psyke och kommer överens med alla hundar (de umgås i flock med upp till 10 hundar). Det jag verkligen gillar är hans träningsbarhet (jag gör en del annat med Freddy, han får visa grunder på mina kurser mm). Han har mycket tålamod och kan vara med och pausa i timmar i ett hörn utan ljud och sedan på sekunder lägga i högsta växel när han får jobba.

Nu vill jag para Trickan igen och förhoppningsvis kunna behålla en tik, lika bra och fin som Freddy!

Trickan & Freddy 9 mån i nysnö

Trickan visar valparna lek

Freddy bär själv

Freddy apporterar i vatten 10 veckor

Freddy apporterar i vassen 10 veckor

Freddy simmar 7 veckor

 

Förra årets parning:

Jaktcocker Spaniel Wisborgens Trickan:
& Bannockfield Bramble Boy (Ozzie)
Båda friröntgade.
Båda ögonlysta clear. Trickan PRA clear, Ozzys bror är PRA testad clear.

Bannockfields linje är huvudsakligen jaktlinje av högsta kvalitet och mycket driv. Förhoppningen är att få bra hundar för prov, harjakt & fågeljakt.

Trickan godkänd i vattenprov & i nybörjarjaktprov.
Ozzy:1:a pris & 2:a pris i öppen klass jaktprov i Norge.
Ozzys mamma är Norges enda Jaktchampion (Cocker).

Kontakt: Mary Wright, Wisborgens Kennel: 0708-435282  mary@maryshund.se

Wisborgens Kennel: 0708-435282  mary@maryshund.se

Dessa är nu 11 månader

 

Comments are closed