Valpar väntas: ca 15/6 19 -Möjlighet till kölista

Vi väntar 8 valpar från Wisborgens Trickan en andra gång då vi blev väldigt nöjda med första kullen 2018. Vi har bekräftat att hon har 8 valpar med fina hjärtljud och troligtvis 4 av varje kön. Valparna föds ca 15/6 och leverans ca 15/8.

Den som är öppen för valp av oavsett kön och ämnar träna för jakt, jaktprov och eller jaga fågel med hunden är välkommen med intresse. Det passar efter avtal fint att komma och träffa Trickan och 1-2 av hennes 1-åriga söner och se dem jobba.

Trickan: frisk & träningsbar med mycket fart. Socialt kompetent (avväpnar) och mjuk. Driv, stadga, tålamod, fin markör & apportör.
Hon fick 7 valpar 2018, löper i långa cyklar, inga hormonella problem. Hon var en fantastisk mamma, vi levererade  trygga, orädda och socialtränade valpar som vi fick mycket beröm för. Det ämnar vi göra igen!
Trickans första kull: Jaktcockerspaniel (7 st) valpar födda 30/3-18  (uppdaterad 28/3-19)

Valparna är nu fina stabila Unghundar nu 12 månader. 2 har fått hem där träningen främst handlar om lydnad och familjehund. Övriga 5 st tränas för jakt & jaktprov. 4 ses på uppföljningskurs i Norge i april 19 och uppföljning med film/bilder kommer från det.

Min egen Wisborgens Fetching Fred ”Freddy” utvecklas till stor belåtenhet och som det ser ut tar jag honom på vattenprov i maj-juni 19. Avser att starta i Nybörjarjaktprov till hösten. Mycket nöjd med hans stabila lugn och stadga och fantastisk ”på knapp” för allt arbete/träning. Han aporterade sin första dummy vid 6 veckors ålder och har fortsatt att utvecklas till en utmärkt markör & apportör (jag har aldrig belönat honom för apportering, han gör det väldigt naturligt och gärna). Freddy har precis som mamma Trickan ett mjukt och fint psyke och kommer överens med alla hundar (de umgås i flock med upp till 10 hundar). Det jag verkligen gillar är hans träningsbarhet.

Trickan & Freddy 9 mån i nysnö

Trickan visar valparna bära på föremål i lek

Freddy bär själv

Freddy apporterar i vassen 10 veckor

Freddy simmar 7 veckor

Årets parning:

Ca 15/6, leverans ca 15/8

Bovril

Jaktcocker Spaniel Wisborgens Trickan 
& Bannockfield Cateran ”Bovril”
Båda friröntgade.
Båda ögonlysta clear, EIC clear, PRA clear.

Bannockfields linje är huvudsakligen jaktlinje av högsta kvalitet och mycket driv. Förhoppningen är att få bra hundar för prov, harjakt & fågeljakt.

Trickan godkänd på vattenprov & på nybörjarjaktprov.

Caterans halvbror Bannockfield Bramble Boy ”Ozzy” (första kulls pappa) 1:a pris & 2:a pris i öppen klass jaktprov i Norge.

Vi har valt att prova halvbrodern denna gång och hoppas på lika fina valpar.

Bovrils & Ozzys mamma är Norges enda Jaktchampion (Cockerspaniel).

 

Förra årets valpar:

Kontakt: Mary Wright, Wisborgens Kennel: 0708-435282  mary@maryshund.se

Wisborgens Kennel: 0708-435282  mary@maryshund.se

Dessa är nu 1år månader

 

Comments are closed