Nästa kull: Wisborgens Mantle Molly våren 2023

Intresse för valp från Molly eller Daisy!

Det är rätt många som är intresserade och du har i vart fall passerat första gallringen 🙂

Självklart vill jag välja hem/ägare som kan ge valpen det den är avlad för och komma till någon som tycker om att träna och vara aktiv med hunden. Det är inte nödvändigt att vara etablerad tränare av spaniel, men viljan och målet ska vara att träna för det.

Den som tränat spaniel till jaktprov och dessutom lyckats med det ligger så klart högt på listan. Men den som är van att träna hund mjukt och vill lära sig detta och gå kurser har också bra möjligheter även om det blir den första spanieln.

Den som önskar och kan får möjlighet att komma till mig på en träningsträff: Jag visar hundarna i söket och lite vad de ska göra. Vet du inte exakt hur målet ser ut, får du chans att se dessa hundar (Molly, Daisy & Bracken)göra det som en jaktcocker ska göra i en Clinic. Jag bjuder så klart på detta och fika och tänkte att det kan göras för er som kan komma gemensamt mellan 17/12-10/1

Daisy kommer undersökas 13/12 och Molly den 16/12. Min vet kan i regel bedöma hur många (att hunden är dräktig hoppas vi ju) och kön. Han har en speciell metod att läsa av hjärtljudet och räkna ut det. Inte hundra men det har inte felat ännu. En gång blev det en extra valp, annars har han haft rätt.

Efter detta kommer jag sedan återkomma med mer besked.

Jakt cockerspaniel valpar på gång!

Wisborgens Decent Daisy ( Mollys helsyster 2.5 år), jagar hårt i klassisk cockerstil, fin markör och utmärkt apportör, är parad 2 gånger med Misselchalke Hell Seeker ( S. FT CH Misselchalke Frantic D. FT CH Windwithe Winter Night). Ung engelsk hane röntgad/ögonlyst som jagar mycket hårt med fin stil. Mycket lovande!

Wisborgens Mantle Molly (3:aCocker SM 21, seger/Guns choice CERT 22) kommer paras med Sugarbullet Enforcer, röntgad & ögonlyst ( S. FT CH Moelfamao Griffon D. FT CH Scarlet Dusk). Välmeriterad hårt jagande brun hane som lämnat fina kullar både i England och Danmark. Precis som Molly är han mjuk och angelägen att göra rätt.

Wisborgens kennel hoppas alltså på 2 intressanta kullar i början av februari, för jakt och jaktprov!

Båda tikarna beräknas sedan gå i löp i augusti och vi ska satsa på prov/meritering under hösten 23 ( ett sista CK för Molly för championat och upp i Segrarklass för Daisy) Inga kullar förens 2024 efter detta.

 

Wisborgens Decent Daisy ( Mollys helsyster 2.5 år), GK på vattenprov kommer föras på prov hösten 23.

Jagar hårt i klassisk cockerstil, fin markör och utmärkt apportör, är parad 2 gånger med Misselchalke Hell Seeker (S. FT CH Misselchalke Frantic D. FT CH Windwithe Winter Night). Ung engelsk hane röntgad/ögonlyst som jagar mycket hårt med fin stil. Mycket lovande!

Wisborgens Mantle Molly 3:a på Cocker SM 2021.

2022: seger/Guns choice CERT 22 i Strängnäs.

Parad med Sugarbullet Enforcer – Välmeriterad hårt jagande leverbrun hane som lämnat fina kullar både i England och Danmark. Precis som Molly är han mjuk och angelägen att göra rätt. HD B & ögonlyst CLEAR

Status:

Wisborgens Decent Daisy ögonlyst CLEAR och Patella undersökt CLEAR. Sedan tidigare HD A & AD Clear. PRA clear.

Wisborgens Mantle Molly HD A, AD Clear och Patella Clear, PRA clear.

Molly är ögonlyst och har en mycket mild grad av Distichiasis (2 små mjuka ögonhår i ögonlocket som enligt vet inte kommer att besvära henne). Inget problem för avel, men ska helst inte avlas med hane med samma sak.

Bracken (Sugarbullet Enforcer) Molly = Sant

Woody (Misselchalke Hells Seeker) Daisy = Sant

https://cockerspanieldatabase.info/…/pedigree/134707/i

FTW Sugarbullet Enforcer

Leverfärgad hane med vitt bröst

Bracken, som är hans smeknamn, är efter FTCH Scarlet Tusk och FTCH Moelfamau Griffon, som har vunnit det engelska mästerskapet.

Han har vunnit en öppen klass i England innan han importerades till Danmark

I DK har han en seger i segrarklass och 3:e plats på Danska mästerskapet.

Han har flera avkommor både i England och Danmark som tagit pris i öppen klass.

Bracken är en utmärkt jakthund som har varit en del av Kent Kristensens professionella hundteam som Manor Shooter/Pheasant Keeper i många år. Han är ärligheten själv, tyst och otroligt mångsidig. Stark i sökningen och skicklig apportör för allt från Bekkasin till hare. Han har en fantastisk uthållighet och arbetar i många dagar i rad.

Han avlar okomplicerade valpar av hög kvalitet med starka jaktegenskaper. Han avlar alla färger.

Se filmen där Kent jagar med Bracken på Danska Mästerskapet:

Misselschalke Hell Seeker (Woody) är en medelstor svart cockerhane.

Hans mamma är FTCH Windwithe Black Widow, 3 x Championship kval efter dubbel 2:a FTCH Woodoo Black Widow. Far är FTCH Misselchalke Frantic. Sista championhanen efter Peter Jones legendariske FTCH Maesydderwen Scimitar.

Woody är 100% tyst, stadig och mycket hårt gående och med ett bra temperament.

Han kommer att starta med Kent Kristensen (som har höga förväntningar på honom) kommande säsong. En fin svart hane som vi tror mycket på! Se filmen där han uppvisar härligt jakttryck och stil!

Okt 22: Molly seger och Certifikat i Segrarklass/Strängnäs.

Bedömning från båda domare: T.A. Startar i motvind i dike. Vi har sett flera tuppar springa framåt och till en början har tiken en tendens att sticksöka i samma riktning. Finner en fasantupp och är helt stadig. Tyvärr blir den inte fälld. Efter stöten går tiken med bra marktäckning och kontroll. Fin fart o stil. M.H. Startar i dike. Täcker mycket mark i bra fart. Stöter flera fåglar som bommas. Visar utmärkt stadga. Byter mark. Producerar fågel som fälls. Gör en bra apport.

Kölista för valpar våren 2023 är igång, gäller köp av valp för jaktprov och fågeljakt.

Maila: mary@maryshund.se

Molly i Cocker SM  2021 – 3:e placering & CK
Efter höstens jaktsäsong och Molly & Barleys (Mollys kullbror) fina prestationer på Romaprovet på Gotland i höst: Båda tog 1:a pris med fina bedömningar, planerar jag att para Wisborgens Mantle Molly.  En otroligt mjuk, lättränad och angelägen att göra rätt tik som jag själv gärna vill ha en valp från för att gå på prov och jaga med.
Hanen: House Of Gundogs Captain Shuffle, en underbar jaktcocker med härlig stil. 2:a på Unghundsderbyt, 1:a på Cocker SM 2020, Diplom SM 2021. Friröntgad, ögonlyst. En fantastisk kombination som jag har stora förväntningar på. Två hundar:  lättränade, mjuka, hårt jagande och angelägna att göra rätt!

Valpar kommer att gå till dig som önskar göra detsamma (Jaktprov, jakt).

SM- 2021 3:a

 Molly som valp med mamma

 Molly 2 år klar i Segrarklass

 

Molly över Gotlandsmur:

https://vimeo.com/643899476

Barnläger vattenapport:

https://vimeo.com/643900314

Daisy vattenprov:

https://vimeo.com/643900171

Molly Salixjakt:

https://vimeo.com/507554310

Vändningar Freddy:

https://vimeo.com/541816538

OM MARYS KURSER & FÅGELHUNDSTRÄNING

 

 

Äldre inlägg:

Trickan diar 4 veckors valpar 2019 års kull

Vid 4 veckor börjar valparna lyfta och bära 2019 års kull

Trickan & Freddy 9 mån i nysnö

Trickan visar valparna bära på föremål i lek 2018 års kull

Freddy bär själv 2018 kull

Freddy apporterar i vassen 10 veckor 18 års kull

Freddy simmar 7 veckor 18 års kull

Freddy jakttränar 12 månader ettåring från 18 års kull

 

 

Comments are closed